I

In de (gender neutrale) kraamtas

In de gender neutrale kraamtas

Eén van de grootste bezorgdheden van mensen die horen dat we het geslacht niet willen weten. Wat steek je dan in godsnaam in die kraamtas? Wat als het toch een meisje is? Dan heb je niets voor haar om aan te doen! Gelukkig leven we anno 2019 en zijn er de mooiste neutrale babyspullen op de markt.

Na drie winterbaby’s op de wereld te hebben gezet, moet deze mama sowieso eens goed sorteren voor het vullen van de kraamtas. Want juist, deze keer komt er een zomerbaby aan! Dus veel van de kleertjes die we al hebben, gaan deze keer helaas niet gebruikt kunnen worden wegens te warm. Maar om zo een hele nieuwe uitzet aan te leggen, en dat terwijl we het geslacht niet weten, daar begin ik ook niet aan. Sowieso leerde het verleden me al dat sommige dingen (vooraf gekocht) uiteindelijk nooit gedragen worden. Want: de baby is groter of kleiner dan verwacht en dan blijkt die specifieke maat niet te passen. Dus los van het feit dat we het geslacht niet weten, had ik deze keer al besloten vooraf niet te veel te kopen.

En de meeste dingen die ik wel kocht, vond ik op de verkoopsaccounts van een paar stijlvolle Instagram mama’s. Een paar prachtige en nog heel mooie neutrale stuks vond ik daar. Zeg nu zelf, hoe lang draagt een baby iets, dus verslijten kan je dat bijna niet.

In mijn kraamtas komen alvast die stuks te zitten. Samen met enkele tetra doeken, rompertjes en sokjes. Overigens vind ik het nog best een uitdaging te weten hoe warm je die zomerbaby’s nu effectief moet aankleden. Hebben ze het in de zomer ook snel koud? Dragen ze dan ook een mutsje en moet je toch ook wel een dekentje voorzien? Ik voel me alsof ik weer voor de eerste keer mama word, zo onwetend. Dus tips van mama’s met zomerbaby’s zijn altijd welkom!

Een eerste pakje kocht ik wel al, zodra ik een beter idee had van hoe groot deze baby gaat worden. Na twee baby’s van 3,5kg en eentje van 4,3kg kon het hier immers alle kanten uitgaan. Om te voorkomen dat het kind ofwel verdrinkt in zijn kleren of eruitziet als een baby in een dwangbuis, wachtte ik daar dus zo lang mogelijk mee. Intussen weten we dat onze baby terug eentje zal worden met een ruim gewichtje, dus koos ik voor een pakje dat niet te strak zit in een goed ademend stofje voor dit seizoen. Het eerste rompertje kreeg ik van mijn bestie, en ze personaliseerde het met een prachtig gouden hartje.

En verder ben ik vooral heel benieuwd. Ja, toch ook wel naar het geslacht. Maar vooral ook: hoe is dat zo een baby in de zomer hebben? Gaat hij/zij hard lijken op de grote broers? Wat gaat onze kleinste man er nu van vinden, zo een verse baby er bij? Ik kan niet wachten om antwoord op al die vragen te krijgen. Maar tot dan, ga ik toch ook nog heel hard proberen genieten van mijn zwangere buik en van onze baby nog heel dicht bij me te dragen en al die schopjes te kunnen voelen.

In de gender neutrale kraamtas In de gender neutrale kraamtas In de gender neutrale kraamtas

Tas: Nobodinoz
Romper: Susukoshi
Strijkpatch gouden hart: Petit Pourri
Fopspeen: Bibs

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *