ÅTERSTÄLLA, een collectie met een hart

Ikea x Ateljee = ATERSTALLA

ATERSTÄLLA, het doet mogelijk niet meteen een belletje rinkelen, maar vanaf 17/5 zeker en vast wel! Het is geen buitenaards wezen, noch een nieuwe film in de bioscoop. Het is een prachtige, nieuwe collectie van Ikea die vanaf woensdag te verkrijgen is in het filiaal in Gent.

In samenwerking met Ateljee Gent besloot Ikea de handen uit de mouwen te steken, en iets te veranderen aan die grote textieloverschotten uit de winkels die uiteindelijk op de afvalberg belanden. Einde collecties, maar ook stukken stof uit zetelhoezen, gordijnen, … werden gebruikt om deze unieke collectie te creëren. De collectie gaat van kussenslopen, keukenschorten, placemats tot vrolijke mandjes.

Ikea x Ateljee = ATERSTALLAIkea x Ateljee = ATERSTALLA Ikea x Ateljee = ATERSTALLA

Eén van de Zweedse ontwerpsters van Ikea bouwde deze collectie mee uit, en gaf deze samen met Ateljee Gent vorm. Een heus team van geweldig enthousiaste dames, trouwens ook allemaal moeders, gingen bij Ateljee aan de slag om deze collectie te stikken. Een prachtig initiatief waarbij een hart voor milieu samensmelt met een leuk initiatief naar sociale tewerkstelling toe. Mensen die niet in het ‘gewone’ arbeidscircuit hun weg vinden krijgen op deze manier de kans om hun kwaliteiten te ontplooien en mee te werken aan een uniek project.

Ikea x Ateljee = ATERSTALLA

Wij mochten alvast een kijkje nemen achter de schermen en zijn helemaal fan! Ook zo nieuwsgierig? Haast je dan zeker vanaf woensdag naar Ikea Gent om deze prachtige collectie te bewonderen en de leukste stuks te scoren. En wees er snel bij, want de stuks zijn allemaal handmade, en dus is quasi ieder stuk uniek. Wil je zes maal hetzelfde kussensloop, dan zal je goed moeten zoeken 😉 !

Ikea x Ateljee = ATERSTALLA

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.