H

Hup met de benen

HupHup Fitness review

Drie jaar, twee zwangerschappen. Het laat toch wel een beetje zijn sporen na op (en in) je lichaam. Enter conditie nul komma nul, want de misselijkheid en bekkeninstabiliteit lieten weinig ruimte voor beweging. Enter ook nog wat ‘babygewicht’ en een rolleke of twee hier en daar. En misschien ook een navelbuik die vroeger een centimeter hoger leek te zitten. Kortom, het heeft hard gewerkt, dat lijf van me. Maar het draagt daar zeker sporen van.

Tijd dus voor wat actie na het groene licht om terug te gaan mogen bewegen. Want ja, ik wil wel van die rollekes af. En zou graag mijn navelbuik terug een centimeter hoger zien prijken. Maar vooral wil ik terug conditie. Me fit voelen, energie hebben om achter een tweejarige Speedy Gonzales te lopen. Voluit leven en niet beperkt worden door mijn (momenteel zo goed als onbestaande) conditie.

Toegegeven, tijd voor sporten inplannen als moeder van vier, niet evident. En ook, ik ben echt geen sportieveling. Sport was voor mij altijd meer een noodzakelijk kwaad dan een plezier. Yoga? Met veel plezier! Wandelen? Hoe vaker hoe liever! Maar staan zweten op een loopband, niet aan mij besteed.

Althans, niet tot nu. Enter HupHup. Een nieuw concept van bewegen. Twee keer per week 35 minuten zou al voldoende zijn. Ja, ik geloofde er ook niets van. En, zelfs met blessures kan je een aangepaste workout krijgen. Ik moet niet zeggen dat ik er redelijk sceptisch aan begon.

Maar hier zijn we dan, twee weken en al drie workouts verder. En zal ik eens iets zeggen, ik vind het leuk! Als in: ik geniet er echt van en kijk er naar uit terug te kunnen gaan. Ja, ik overweeg zelfs drie workouts per week te proberen inplannen. En nooit gedacht, maar ik sta lachend op die toestellen. Zweten doe ik ook wel een beetje, al een geluk, dat betekent dat het toch iets uithaalt.

HupHup Fitness conditie

In het kort samengevat:

  • Je lichaam wordt gescand bij de start, waardoor (na het scannen van je persoonlijk bandje) de toestellen zich automatisch aanpassen aan jouw grootte. Gedaan met prutsen aan die dingen om ze op goede hoogte in te stellen.
  • Een coach overloopt toestel per toestel met je, en hierbij wordt jouw weerstand gemeten en ingesteld voor je workouts. Na enkele sessies is er een evaluatie en wordt de weerstand al dan niet opgedreven.
  • Je doet elke oefening twee keer en na een goeie 35 minuten ben je klaar, finito, gedaan!
  • Je gaat wanneer het jou past en niet altijd op vaste tijden. Perfect voor een freelancer, maar ook voor degenen met vaste uren.
  • Makkelijk te combineren met sport van de kids. Terwijl onze blondie voetbalt, ga ik sporten en door de korte duur van de workout ben ik mooi weer op tijd terug om hem op te halen wanneer hij klaar is.
  • Er is altijd een coach aanwezig om je te helpen en indien nodig bij te sturen qua houding en dergelijke.
  • Door de flexibiliteit en de korte duur is het perfect te combineren met een gezin of drukke job.

Ik merk nu al aan mijn lichaam dat het me goed doet, zelfs na pas drie workouts. Wat het op de lange termijn doet, kan ik nu nog niet zeggen, maar ik hou jullie zeker op de hoogte 😉

HupHup Fitness review HupHup Fitness conditie HupHup Fitness review HupHup Fitness review HupHup Fitness review HupHup Fitness conditie

CategoriesMom-life
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *