H

Huilbaby’s bestaan niet

Huilbaby's bestaan niet

Een derde kind, dat gaat vanzelf. Been there, done that. Althans daar was ik toch van overtuigd.
Maar baby nummer drie bleek toch iets minder vanzelf te gaan. Baby nummer drie huilde namelijk nogal veel. Om niet te zeggen altijd.

Baby nummer drie zag er doodongelukkig uit en zo voelde ik me ook. Ik, doorwinterde mama van twee, had geen flauw idee wat er aan de hand was en waarom mijn kind zoveel huilde. Waarom hij niet goed kon eten en slapen.
‘Dit is het dan’ dacht ik, ‘ik heb zo één van die huilbaby’s’.

Huilbaby's bestaan niet

Gek werd ik ervan, want niets wat ik deed, kon dat kleine hummeltje troosten. De moed zakte me in de mama schoenen en ik bleef me maar afvragen wat ik toch verkeerd deed.
Tot ik wakker werd geschud door mijn bestie. Ze zei: ‘Huilbaby’s bestaan niet, baby’s huilen niet zomaar.’
Na die woorden besloten we dan toch maar richting kinderarts te trekken en te laten nakijken waarom baby nummer drie zoveel huilde.

Verdict: koemelkallergie.
Behandeling: koemelkvrij dieet voor baby en mama.
Ik moet toegeven dat ik ietwat sceptisch was. Koemelkallergie lijkt wel zo een beetje de trend van het moment.
Fast forward twee weken verder. Baby nummer drie huilt niet meer! Nu ja, wel als hij honger heeft natuurlijk. Maar hallo, hij huilt niet meer! Exit huilbaby.

Dan toch geen trend van het moment, maar keiharde waarheid. Baby nummer drie is allergisch. En niet een beetje, maar heel allergisch. Maar baby nummer drie is nu ook gelukkig, dank u aangepaste voeding!

Huilbaby's bestaan nietBaby nummer drie lacht zelfs! Hij lacht! En zijn hele gezichtje lacht mee. En hij slaapt, dutjes van wel drie uur lang. De onderbroken nachten die nemen we er met plezier nog wel even bij. Want baby nummer drie is gelukkig nu, en mama ook.

Speciaal dankwoordje voor Jessica Van Nieuwkerk die me fantastisch heeft geholpen om zelf gezond te kunnen blijven eten tijdens mijn koemelkvrij dieet. Deze act of kindness is meer dan gewaardeerd!

PS: Sinds kort runt Jessica samen met haar zus de superleuke webshop Suus & Suus waar je de allerleukste kinderspullen vindt! Neem zeker even een kijkje!

Slabbetje: Aden & Anaïs
Maxi cosi overtrek: Baby’s Only

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

  1. Margit Braem says:

    Oef! Dat zal een opluchting zijn, maar ook dat je kleintje zich beter voelt, want dat doet een mama hartje toch wel pijn he. Zelf moet ik nu 2 weken koemelk-vrij eten omdat ons kleintje huilt, lopende stoelgang heeft en met momenten soms ontroostbaar is. Ik vind het wel moeilijk om te bedenken wat ik nu allemaal wel mag eten. Indien je tips hebt, mag je ze altijd laten weten. Dankjewel en geniet van dat vrolijke kleintje!

    1. carina says:

      Hey Margit, het is idd zo leuk om te zien dat hij zich beter voelt. Helaas is het met vaste voeding nu ook weer een beetje een zoektocht (allergisch aan patatjes ook ? ), maar gelukkig herkennen we nu de signalen van allergie heel erg. Qua tips zou ik vooral zeggen: heel gevarieerd blijven eten zelf (je vindt op internet heel veel als je zoekt op koemelkallergie), wel goed op de verpakkingen kijken want je vindt koemelk echt in heel veel producten. En vooral de hoop niet opgeven. Maar ook jezelf niet slecht voelen als je geen bv meer kan geven omdat je baby te allergisch is. Dat was bij mij het geval en het was echt beter voor hem om enkel flesjesvoeding te krijgen want alles wat ik at, kon hij op reageren. Als het koemelkallergie is, ag je normaal na een weekje al verbetering zien en na twee weken zou het echt een pak beter moeten zijn! Succes alvast! Liefs, Carina

  2. Pingback:Ook zonder borstvoeding worden onze baby's groot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.