L

Let’s be Honest

Honest drinks en tortilla dip recept

Een keukenprinses zou ik mezelf niet noemen. En creatief met eten staat ook niet meteen in mijn woordenboek. Ik eet graag lekker eten, maar liefst als ik het zelf niet hoef klaar te maken. Dagelijks kook ik de nodige maaltijd, maar eerlijk is eerlijk, dat gebeurt met weinig passie.

En toch benijd ik mensen die kunnen toveren met eten. Die de leukste recepten op tafel zetten zonder daar vijftig kookboeken voor nodig te hebben. Lucky me kwam (Everyday) Marta vlakbij wonen en kan ik daar geregeld mee smullen van al het lekkers dat ze creëert. Zonder kids die het van mijn bord stelen, gewoon alles lekker voor mezelf. Hoewel ik de kookboeken van Marta allemaal in mijn kast staan heb en aan eentje zelfs meewerkte, lukt het me nog steeds niet zelfs nog maar half zo creatief te zijn in de keuken.

Dus toen Honest ons uitnodigde voor een food workshop bij Marta om zo de lancering van hun nieuwe kids drankje te vieren, twijfelde ik geen minuut. Je weet maar nooit dat ik ergens tijdens die workshop een dosis magie vind die me omtovert tot keukenprinses ??‍♀️

Honest drinks en tortilla dip recept

Helaas pindakaas, magie heb ik niet gevonden, leuke receptjes daarentegen wel. En mijn favorietje wil ik graag met jullie delen! Want ook al ging het over leuke vieruurtjes voor kids, dit receptje werkt ook perfect als avond snack voor een avondje bankhangen tijdens een goeie Netflix serie. Sorry not sorry ?

Honest drinks en tortilla dip recept

Tortilla chips met cottage cheese/zoete aardappel dip

Wat heb je nodig:

-3 meergranen tortilla’s
-1 el olijfolie
-100 g cottage cheese
-70g zoete aardappel
-1 tl limoensap
-1 teentje look geperst

-snuifje zout
-specerijen & kruiden (komijn, paprika,…)

Honest drinks en tortilla dip recept

Hoe maak je het:

Dip:

-Prik gaatjes met een vork in een zoete aardappel en doe hem in de microgolf op 800 watt voor 7 minuten
-snij de aardappel open en lepel het kruim eruit
-mix de cottage cheese, zoete aardappel, limoen en look goed samen in een kommetje
-breng op smaak met zout, specerijen en kruiden

Tortilla chips:

-verwarm de over voor op 180°
-snij de tortilla’s in driehoeken of gebruik koekjes vormpjes om figuurtjes uit te snijden
-bestrijk de chips met wat olijfolie en bak gedurende 8-9 minuten
-serveer de chips met de dip

Ik deelde niet met mijn kids en zelfs niet met mijn bestie (sorry Naomi, I will make it up to you) omdat ik het zelf te lekker vond. En ook al zagen mijn dino’s er niet zo dino uit, ze zijn opnieuw uitgestorven in dit huishouden ?

Tip: Serveer met een (h)eerlijk fris Honest drankje. Honest (kids) is een simpele biologische verfrissing die bestaat uit water, biologisch vruchtensap en natuurlijke smaakmakers. Het product bevat geen koolzuur, is laag in calorieën, en heeft geen toegevoegde suikers (uitsluitend de van nature in de vruchten aanwezige suikers). Het flesje is ook nog eens 100% recycleerbaar! Ik ben al heel lang fan van dit drankje en mijn kids ook, nu hebben ze hun eigen versie en kunnen ze eindelijk van de mijne afblijven ?

Honest drinks en tortilla dip recept Honest drinks en tortilla dip recept

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *