Tips herfst wandelingen

Dat afgelopen weekend een prachtige editie was met het allergeweldigste weer, hebben we allemaal ondervonden. Reden te meer dus om naar buiten te trekken en te genieten van al dat moois. Want zeg nu zelf, de herfst heeft best wel wat te bieden en brengt vooral gezelligheid en sfeer met zich mee.

Toegegeven, na de zomer is het altijd even afkicken van de warmere dagen en wennen aan het toch wel (soms) herfstige weer. Maar als je dan het bos intrekt op zoek naar de mooiste ‘schatten’, kan je enkel toegeven dat de herfst een van de prachtigste seizoenen is. Regenlaarsjes aan en wandelen maar. Kids vinden het geweldig om zelf op zoek te gaan naar bladeren en de mooiste vruchten. Om dan nadien huiswaarts te keren met een mooie tas gevuld met wat ze gevonden hebben.

De jongens lopen stoer rond met de gevonden takken en stokken, terwijl de vrouwelijke garde op zoek gaat naar de allergrootste en lekkerste kastanjes. En als ik dan zelf mee zoek naar al dat moois, kriebelen mijn handen en bedenk ik de allerleukste diy-projecten. Een prachtige deurkrans, een leuke dromenvanger met herfstaccenten of een prachtige tekening door de kids met de bladeren in verwerkt. Pinterest is op de terugweg meestal mijn place to be. Ik pin de allerleukste ideetjes en droom weg van wat ik die komende week zal knutselen.

 

Tips herfst wandelingen Tips herfst wandelingen

Eenmaal thuis warmen we direct de chocolademelk op en worden de kastanjes gepoft. Lekker met zijn allen de zetel in, en genieten van elkaar/een leuke film/een tof boek vanonder een fleece dekentje. De gevonden vruchten en bladeren worden gedroogd zodat ze nadien gebruikt kunnen worden voor de allerleukste diy’s. En helemaal een pluspunt : die boswandelingen leveren vaak ook de mooiste plaatjes en foto’s op. To fall in love with!

Tips herfst wandelingen Tips herfst wandelingen Tips herfst wandelingen

Onze wandel- en bostips :

  • Hof ter Sasken (Beveren-Waas): Een prachtig park, goed afgeschermd van de openbare weg, met een al even geweldig kasteel en een groot deel bos. Heel veel verschillende boomsoorten, dus een mooie mix van bladeren en vruchten. En om het helemaal geweldig te maken voor de kids is er een leuke kabouterzoektocht waarbij jouw kids doorheen het hele park op zoek gaan naar de houten paddenstoelen.
  • Nachtegalenpark (Antwerpen) : Een leuke mix van een prachtig wandelgebied doorheen het bosgedeelte, maar thv de Melkerij (een gezellige Brasserie) kan je een grote speeltuin vinden voor groot en klein. Ideaal dus om na die wandeling het laatste beetje energie los te laten. Slapende kinderen op de terugweg zijn een garantie!
  • Heidebos (Wachtebeke en Moerbeke) : Hier kan je de allerprachtigste wandelingen maken. Let wel op, want voor kleintjes zijn de wandelingen soms best lang en er is niet altijd een goede ondergrond voor de wandelwagen. Een draagzak/-doek is hier de beste optie 😉
  • Waasmunter : Hier kan je heel wat verschillende leuke locaties treffen; Gaande van de Heide (tussen de woningen door zijn er heel wat paden en prachtige straten) of je kan gaan voor de Roosenberg Route (te starten aan Kasteel Blauwendaal)
  • Bos Sint-Niklaas (Grens Sint-Niklaas – Haasdonk) : Hier kan je in de wijde natuur genieten van een echte boswandeling. Je kan de wagen parkeren op de doodlopende stukken en van daaruit verder trekken. Dit is een echt ‘wild’ bos, met grote omgevallen bomen en takken, dus ook hier is een wandelwagen opnieuw een no-go. Maar, het mooiste van de natuur kan je hier ontdekken!

 

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *