L

Long hair, do care!

Long hair do care - verzorging tips voor lang haar

Na die ene, niet zo vlot verlopen, creatieve kapsel uitbarsting toen ik een jaar of zestien was en de kapper meedogenloos de schaar in mijn haren liet zetten, bleef het daarna lang. Of minstens halflang. Want short hair do care, maar niet op mijn hoofd. Het trauma sluimert nog na, dus deze mama houdt haar haren lang.

Maar lange haren, daar komt ook wel wat werk bij kijken. ‘Ontklitwerk’ bijvoorbeeld na een wasbeurt. Of het drogen voor het naar buiten stappen putje winter. En al dat werk, doet je haren afzien. Dus er komt de nodige verzorging aan te pas. Maar als mama van vier, is er niet altijd tijd (als in geen tijd) om uren in de badkamer te spenderen. Snelle en makkelijke producten zijn dan ook mijn go to verzorging.

Na het wassen gebruik ik dan ook steevast de Hair repair creme van Hairwonder. Door het vele drogen en los dragen van mijn haar, wordt het snel droog en gaan de puntjes splitsen. Deze creme helpt het terug te herstellen. En extra plus, het maakt het ook veel makkelijker om mijn haar door te kammen na het wassen. Bye bye knopen!

De juiste haarborstel is ook van groot belang. Misschien voor iedereen anders, maar ik zweer bij de Tangle Teezer. Mijn haar breekt niet af en ontwart veel makkelijker.

En last but not least: vitamines! Want je haar voeden, doe je niet enkel met een creme. Gezond haar start vanbinnen. Een dagelijkse portie magnesium en vitamine D zorgen in de eerste plaats voor sterkere botten en tanden, maar ook je haren hebben hier enkel voordeel bij. Een gezond lichaam produceert mooier en sterker haar.

Dus als je nog eens twijfelt om er de schaar in te zetten wegens te veel werk? Geen nood, met deze tips heb je lang en gezond haar in no time!

Long hair do care - verzorging tips voor lang haar Long hair do care - verzorging tips voor lang haar Long hair do care - verzorging tips voor lang haar

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *