Grote schoonmaak met Frosch

Noem het lente kriebels of pure nestdrang. Maar de persoon die alle behalve de grote poets freak is, transformeerde de laatste weken in een clean freak. Uitmesten, poetsen, wakker liggen van honderd kleine dingen die ik aan het huis wil doen. You get the picture 😉

Helaas lijkt mijn lichaam me deze zwangerschap toch wat in de steek te laten, en is dat poetsen helemaal niet meer zo evident. En verloopt het ook allemaal tergend traag. Maar dagelijks probeer ik toch 1 klein dingetje af te vinken op die eindeloze grote schoonmaak lijst van me.

Kinderkamer uitgemest en opgeruimd: check! De kleren van de kids uitgesorteerd: check! Plaatsje vrijmaken in de woonkamer voor de wieg: dubbel check!

En zo is elke dag toch een stapje dichter naar rust in mijn hoofd. Want dat doet die grote schoonmaak met me: het geeft me rust. Rommel kan een last zijn hoorde ik eens, en het is oh zo waar. Klaar ben ik nog helemaal niet. De speelkamer heeft nog een grondige opruimbeurt nodig zodat ze ook aangepast is aan Jackson nu hij daar samen met zijn broers rondhangt. De lego wacht nog steeds om gesorteerd te worden op kleur of maat. En er is nog de ‘hoek die we even negeren’ die dringend uitgemest moet worden. Dat wordt dan weer een projectje voor de zomer zodat de jongens mee kunnen helpen. Weer een jaartje ouder, bepalen ze zelf mee welk speelgoed blijft, en welk naar het goede doel kan.

Gelukkig vond ik intussen een fantastische poetshulp die nu al enkele weken het leven heel wat makkelijker maakt. De frustratie over het lichamelijke ongemak waardoor het poetsen niet meer zo goed lukte, viel daardoor weg. En zo kan ik me in de laatste zwangere weken concentreren op mijn werk, de laatste (opruim) klusjes in huis én nog wat extra tijd doorbrengen met de jongens voor er een klein mensje bij komt.

Wanneer de baby er dan is, hoef ik me ook geen zorgen te maken over poetsen, maar kan ik focussen op dat kleine wondertje en kunnen we allemaal rustig op zoek naar ons nieuwe plaatsje in het gezin.

Er blijft nu ook meer tijd over voor het opruimen zelf, en zo gebeurt het zelfs dat wekelijks de was mooi wordt weg gelegd in plaats van nooit de kasten te bereiken. En ook meer tijd voor die grote schoonmaak. Eer alles aan kant, uitgemest en gesorteerd is, zal het nog even duren. Maar we zijn op weg en ik kan het iedereen aanraden.

Tip: De producten van Frosch zijn van natuurlijke oorsprong én biologisch afbreekbaar. De flessen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd plastic én zijn 100% recycleerbaar! Toen ik ze zag bekroop me een gevoel van nostalgie want ik zag ze vroeger al bij mijn mama in de keuken staan. En nu zoveel jaar later, gebruik ik ze met veel plezier zelf!

Grote schoonmaak met Frosch Grote schoonmaak met Frosch Grote schoonmaak met Frosch

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *