Top 5 groenten babyvoeding

Het is niet altijd eenvoudig, de start met vaste voeding. Bij het ene kleintje loopt dit vanzelf, bij de ander neemt het wennen aan vaste voeding iets meer tijd. Maar met welke groentjes start je het best?

Uiteraard is dit geen garantie op succes, en delen we enkel onze eigen ervaring. Maar bij al onze babies, en nu ook bij Fons, is dit de top vijf van favoriete groenten. En zowel in kant-en-klare variant alsook homemade door ‘la mamma’ 😉
1. Brocolli: Bomvol vitamine C en heerlijk zacht (en best wel zoet) van smaak. De absolute favoriet van Fonsje! Hij lust het zowel puur (met aardappeltjes) alsook gemixt met worteltjes of in combi met zoete aardappel.
2. Bloemkool: Een heuse klassieker, en meestal een van de eerste groenten (naast wortel) die aangeboden worden. Het is smeuïg en eenvoudig plat te prakken (of mixen). Het kan een nogal waterig papje worden, maar dat is net ideaal voor de allerkleinsten.
3. Wortel, wortel, wortel: Nog zo’n klassieker net als hierboven. Lekker zoet en romig als je ze pureert, maar ook een perfecte aanvulling op andere groenten zoals erwtjes of sperzieboontjes.
4. Pompoen: Binnenkort vliegen ze je opnieuw rond de horen. Terwijl ik massa’s pompoensoep maak voor mijn kroost, is pompoen ook super lekker onder aardappeltjes. Meestal maak ik, als ik een portie maak voor de allerkleinste spruit, ook meteen een aardappel/pompoen gerecht voor onszelf. Smullen garant!
5. Rode biet: Dit geef je best niet op het moment dat jouw babietje zijn/haar mooiste outfit aanheeft. De kleur trekt meteen in in textiel en valt er (quasi niet) uit te wassen. Rode biet is ook heerlijk zoet, weliswaar met een iets bittere ondertoon. Vaak ook een heus succes! Niet schrikken, want de rode kleurstof kleurt ook de urine. Geen zorgen dus als de pamper nadien een wat roze schijn heeft ;-)!
Top 5 groenten babyvoeding Top 5 groenten babyvoeding Top 5 groenten babyvoeding Top 5 groenten babyvoeding Top 5 groenten babyvoeding

Zoals we al vaker deelden krijgen onze kids zowel zelfgemaakte maaltijden, maar grijpen we regelmatig ook naar een potje kant-en-klaar van Olvarit. Even gezond, super handig, en ideaal tijdens een uitstap of een drukke dag! Maar uiteraard maken we ook heel wat eigen gerechten. Lijkt het ‘aardappel-eten’ niet meteen een succes? Probeer dan zeker ook eens met een ‘maaltijdsoep’! Pompoen en aardappel met wat wortel en erwtjes zijn een heus succes!

Wedden dat jouw baby je voortaan als de nieuwe Jeroen De Pauw aanziet ;-)?!

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *