G

Good food, good mood

Smartmat kookbox

Laat ons eerlijk zijn. Na een lange werkdag, een hectische ochtendrush en een vermoeiende avondrush, is creativiteit in de keuken niet vanzelfsprekend. Althans, toch niet bij deze (werkende) mama van drie. Met voetbal en basket trainingen bijna dagelijks op de agenda en dus strakke avondeten  deadlines tot gevolg, verschijnt er al eens vaak hetzelfde gerecht op tafel. 

Toch vind ik gezond eten ook belangrijk. Ik wil de kids niet elke dag macaroni, spaghetti of een ander snel gerecht voorschotelen. En ik vind het ook fantastisch om nieuwe gerechten te leren maken maar het key woord is steeds: snel. Als er tussen einde van de werkdag en vertrek naar de sportactiviteit vaak niet meer dan anderhalf uur tussen zit, is er nu eenmaal geen tijd om uren in de keuken door te brengen.

En laat Smartmat nu net daar goed scoren. Smart what? Smartmat, de kookbox die staat voor: gezond en gevarieerd, producten van eigen bodem, duurzame productie én met een liefde voor seizoensgebonden ingrediënten vers van het veld. En je kan ook nog eens lekker à la carte bestellen. Reden genoeg om van mij een fan te maken nog voor de box uit te testen.

Ook na het uittesten van de box, ben ik nog steeds fan! Want de box is alles wat het belooft en veel meer. Per gerecht zitten de ingrediënten samen verpakt, wat je veel uitzoekwerk bespaart. Ze zijn verpakt in papieren zakken, dus ook nog eens goed voor het milieu. Je vindt een minimum aan plastic terug in de verpakkingen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn.

De gerechten zelf komen met een handige receptenbundel. Er is voldoende uitleg op te vinden en nog eens een overzichtje van de ingrediënten. Best handig als ze in je koelkast toch door elkaar geraken. De beloofde ‘klaarmaak tijd’ is ook de effectieve tijd en daar word ik heel blij van. Want gezonde en niet alledaagse gerechten die je in een tijdspanne van 25-40 minuten kan klaarmaken, daar wordt deze niet-zo-keukenprinses heel vrolijk van.

Hubby en kids deelden mijn enthousiasme en mijn oudste kind zei zelfs: ‘wauw mama, je maakt ineens allemaal zo speciaal eten’ ?Dat dus ?De gerechten waren dan ook heeeerlijk en zullen zeker en vast nog op tafel verschijnen! En ik plan alvast even de volgende box ?

Dag 1: Rijst met romige kalkoenreepjes en mango saladeSmartmat kookbox Smartmat kookbox Smartmat kookbox Smartmat kookbox Smartmat kookbox

Dag 2: Zoete aardappelgratin met frisse saladeSmartmat kookbox Smartmat kookbox Smartmat kookboxSmartmat kookbox

 

Dag 3: Ovengebakken feta in tomatensaus met dukkahSmartmat kookbox Smartmat kookboxDag 4: Gehaktschotel Parmentier. Belandde in onze buik voor het op de foto raakte ?

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *