E

Een geboortelijst of net niet?

geboortelijst: het land van ooit

Het is zowat de hamvraag tijdens jouw zwangerschap. En terwijl het voor de ene een absolute must is, heeft de andere er net geen behoefte aan. Als je dan toch de knoop doorhakt, waar leg je dan een geboortelijst?

Ook bij kind nummer vier gaan wij opnieuw voor een geboortelijst. Al is dit uiteraard ditmaal een kleine versie tov de geboortelijst bij kind 1. De meeste grote stuks hebben we al/nog, dus vooral wat kleiner prullaria of iets grotere stuks die we dubbel nodig hebben, zullen op de lijst verschijnen.

Het blijft een vrijblijvend iets en zeker geen must voor diegenen die een geboortekaart ontvangen. Maar uit ervaring hebben we ondervonden dat sommigen het echt wel fijner vinden om gericht een cadeautje te kopen. En dus effectief iets willen aanschaffen wat je zeker en vast geweldig zal vinden (en kan gebruiken). Bij onze eerste dochter was ik helemaal nog niet mee in de wereld van (hippe) kinderwinkels. De online shops waren toen nog niet zo actief als nu dus ging ik voor een vertrouwde lijst bij een grotere kinderketen. Bovendien (zo bleek kort na de geboorte) hadden we veel te weinig spullen op de lijst geplaatst en was die na 3 dagen uitverkocht.

geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit Wisten wij veel dat een geboortelijst nog altijd leidraad nummer 1 is voor al die fans van onze kersverse vanille baby. En toen werden we overladen met dubbele cadeautjes, of dingen die net niet helemaal onze stijl zijn. Uiteraard met veel liefde en van harte geschonken, maar vaak ook jammer want ze verdwenen soms (on)bewust ergens onderaan een kast en kwamen pas bij de verhuis weer naar boven.

Bij kind 2 was deze mama al iets meer thuis in de wereld van hippe kinderspullen en de bijhorende winkels. Ik er eentje bij ons in het dorp. En laat nu ook nog staan dat er ook online mogelijkheid was tot shoppen: dubbel check! En dus werden lijstjes van kind 2 en 3 daar met veel vreugde samengesteld.

Wat dan met bébé4?! Ik hoor het je al denken. Wel, ook nu leg ik een klein lijstje bij de Springboon. Tussen Jef en deze zwangerschap ontdekte ik echter ook het Land Van Ooit. I know, het klinkt als een klein paradijs en dat is het ook effectief.  Nét als bij de Springboon worden de spulletjes allemaal netjes geselecteerd, staat persoonlijk contact centraal en heb je het gevoel dat je effectief begrepen wordt. Win win, en dus zal er ook een mini-lijstje liggen bij het Land van Ooit.

Mocht je dus twijfelen tijdens jouw zwangerschap of zo’n geboortelijst wel een goed idee is, kunnen wij je alvast adviseren om zeker even een kijkje te nemen! En zeg nu zelf… Toch wel heerlijk om een wishlist van de allermooiste spulletjes te kunnen samenstellen?!

geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit geboortelijst: het land van ooit

Foto’s: Naomi DC / Mamarazzi

 

 

CategoriesMom-life
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *