G

Geboorte van Jackson

Bevalling geboorte Jackson

Uitgerekend op kerstdag. De gynaecoloog vond het hilarisch, ik net iets minder. Want ik wou graag dat onze jongen zijn eigen dag had. En die niet moest delen met een ander feest. Vrij gerust dat ik wellicht een weekje vroeger zou bevallen. Vorige keer beviel ik immers ook enkele dagen te vroeg.Ook helemaal overtuigd dat deze bevalling een fluitje van een cent ging worden afgaande op de vorige. Waar ik bij de eerste 12 uur zwoegde, wandelde ik bij de vorige door een bevalling van amper 8 uur. Eentje waarbij ik de weeën nauwelijks voelde en pas een uur voor Tyrese ter wereld kwam het ziekenhuis binnen wandelde.

in mijn hoofd geen twijfel mogelijk dus dat de bevalling deze keer niet minstens even vlot zou gaan.

Na een kerstweekend van afwachten in volle spanning en weinig plannen durven maken, stapte ik op 26 december de praktijk van de gynaecoloog binnen. Baby boy was precies nog niet van plan eerdaags ter wereld te komen. De gynae verzekerde me dat hij me wellicht die week nog terug zou zien voor de bevalling. Moest het toch niet zo zijn, raadde hij me aan de week erna aan inleiding te denken. Hetgeen ik absoluut wou vermijden.

Wellicht heeft Jackson toen de boodschap begrepen want de volgende ochtend klokslag 6u kondigden de eerste weeën zich aan. Omdat het hele huis nog in stilte gehuld was door de vakantie besloot ik het nog wat af te wachten. De weeën hielden aan, maar niet met een vaste regelmaat. Rond 16u begon de pijn heftiger te worden, hoewel er nog steeds geen regelmaat te bespeuren was in de tijd tussen de weeën.

Dan maar richting materniteit voor een check up. Na een halfuur aan de monitor en 1 cm extra ontsluiting na 11 uur weeën, leek er nog niet veel beweging te komen. Het idee dat dit wellicht nog uuuuuren ging duren leek ineens vrij realistisch.

Tot rond 17u30 alles ineens in een stroomversnelling raakte. De weeën volgden elkaar heel snel op en met amper 1 à 2 minuten tussen elke wee, werd de pijn heftiger en werd het moeilijker en moeilijker even op adem te komen. De vliezen waren nog niet gebroken en kwamen serieus onder druk te staan wat voor heftige pijn zorgde.

De gynae was nog niet in zicht en de vroedvrouwen hielpen een tweeling ter wereld komen in volle avondspits. Mijn bevalling kondigde zich ineens heel snel aan en dat zorgde voor de nodige spanning. Gelukkig was iedereen snel ter plaatste, werd ik op de kruk gezet waar meteen mijn vliezen werden gebroken en kon ik direct starten met persen. Door de heftige weeën was mijn energie beneden peil en voelde het persen heel heftig.

Ik zag de vroedvrouw en gynae bezorgd naar elkaar kijken toen ze de hartslag van de baby hoorden en dat gaf me het laatste beetje extra kracht om dat kleine hummeltje ter wereld te brengen.

Zelfs bij een derde kindje voelt dat moment nog steeds zoooo overweldigend. Je vergeet de pijn meteen zodra je dat wondertje voor het eerst in je armen houdt. Zoooo intens gelukkig en dankbaar dat we dat voor de derde keer mochten meemaken!

Bevalling geboorte Jackson Bevalling geboorte Jackson Bevalling geboorte Jackson Bevalling geboorte Jackson Bevalling geboorte Jackson Bevalling geboorte Jackson

Foto’s: Carina Kaba Photography

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *