E

Een klein extra Fons feestje

Fons feestje diy

Een klein extra feestje voor Fons, dat hoort toch gewoon? Fons werd gedoopt en dus vierden we met family en framily, weer een beetje liefde. Want liefde is alles. En aangezien liefde door de mannelijke maag gaat, en een vrouw decoratie als prioriteit aanziet, was er dus food en deco. Uiteraard. Want wij vinden dat te gek. Een feestje organiseren, dat maakt ons gelukkig!

En dus gingen we aan de slag. Fons staat centraal op het feestje, en dus koos ik voor de tafeldecoratie voor de placemats van Tadaaz. In no time is jouw tafel een heuse eyecatcher! En helemaal top is het tekengedeelte voor de kids op de achterzijde. Want zeg nu zelf. Welk kind kan zomaar minuten, of uren zelfs, lang stilzitten? Voila, onbestaand! En dus konden ze naast ravotten in de tuin, ook hun creatieve ‘ik’ de vrije loop laten.

We besloten het feest in eigen tuin te houden. Het weer was een heuse meevaller (lees veeeeeel te warm) en dus plaatsten we tenten voor extra schaduw. Wat partytafels, een zelfgemaakte ballonnenslinger en lampionnetjes zorgden voor een extra feestelijk gevoel. Op het stuk tussen de oprit en de tent plaatste ik ook twee paletten met zelfgemaakte vaasjes en wat sobere decoratie. Minder dan een half uurtje werk voor beide exemplaren, maar best tevreden met het resultaat. Waar een hoop oude glazen flesjes en bokaaltjes, een klein rekje, wat tweedehands hangertjes en taartkantjes al niet goed voor zijn hè?!

Fons feestje diy Fons feestje diy Fons feestje diy

We voorzagen als aperitief een glaasje cava, en voor de liefhebbers een gin tonic. Valt het op dat we na zijn babyborrel nog wel wat overschot weg te werken hadden? Als glas voor een fris watertje of frisdrank ging ik ditmaal opnieuw ten rade bij mijn glasbak. Ik hield de afgelopen maanden alle lege, en afgewassen, bokaaltjes bij. Met een glasstift van bij Action schreef ik Fons’ naam op alle glazen, en werkten we af met korte glazen rietjes.

Fons feestje diy Fons feestje diyFons feestje diy Fons feestje diy

Wat het eten betreft gingen we vooral voor een koude schotel. Verschillende groentenslaatjes, wat groententaart, pastasalades, … En niet te vergeten : ons mama maakte haar geweldige gehaktballen die het allerlekkerst smaken met een portie frisse kriekjes. En uiteraard, Carina maakte de allergeweldigste quiches! Smullen maar!
Dessert? Duh!! Een grote ijsstaart die we kochten bij Van De Walle, een pannenkoekentaart en een lekker fris glaasje frambozen roomdessert. Dat laatste werd gemaakt door de knuffelmeter van Fons, en was ‘da bomb’!

Fons feestje diy Fons feestje diy

 

Een geweldige dag, maar ook zo snel weer voorbij. Maar, om de herinnering aan dit toch wel reuze fijn moment levendig te houden voorzagen we ook nog enkele bedankjes. De gouden doosjes (waarom in godsnaam kende ik Tadaaz nog niet toen ik zwanger was) met stickertjes werden de favoriet. Het doosje krijgt nadien bij velen nog een nieuw leven. De ene grootmoeder gaat het als doosje voor de kopspeldjes gebruiken. Een lieve tante zag er een heus tandenfee bewaardoosje in. En voor de kleinsten hadden we een setje potloden. Uiteraard. Kwestie van hen ook effectief aan het kleuren te kunnen zetten.

Alweer zijn we dankbaar voor alle fonsliefde. Want overal is liefde, en liefde is overal…

Fons feestje diy

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *