fiets tip kinderfiets
Peuters in de bakfiets en een straaltje zon. In combinatie met een fietsende kleuter, een racend schoolkind en een ‘zijwielfietsend’ kleutermonster. Ideale activiteit voor een zonnige zondag, maar ook van en naar school kan je ons regelmatig terugvinden op de fiets op de Kruibeekse wegen.

Anno 2019 is het verkeer druk, soms zelfs wat chaos en er vooral niet altijd veiliger op geworden. Terwijl er wordt ingezet op fietsostrades, en we zelf nog op relatieve rustige boerenwegen wonen, is jezelf in het verkeer begeven per fiets niet altijd een evidentie. Maar de enige manier waarop we onze kinderen het best aanleren hoe ze in het verkeer functioneren, is door zichzelf ook effectief in het verkeer te begeven. Tips als het aanleren van steeds oogcontact te maken met chauffeurs, rekening te houden met dode hoeken, steeds tweemaal te kijken en dan pas te handelen, fluovest te dragen tijdens het fietsen en steeds een fietshelm te dragen geven we hen mee.

We wonen zelf op een plein dat ondertussen een heuse sluipweg werd voor iedereen die de files wil vermijden op de Antwerpse ring. Een fietstochtje op het plein zelf is eigenlijk enkel iets wat we aandurven in het weekend. Dan laten we de kids als eens zelfstandig fietsen terwijl wij naast hen wandelen. Jef heeft HMS, en fietsen op een gewone fiets met trappers is voor hem de beste vorm van beweging om pezen en spieren te verstevigen.

Dus investeerden we voor hem in een stevige fiets waar hij een tijdje mee verder kan. Iets met een druk moederleven en geen moed om me met vier kinders in een fietsenwinkel te begeven kochten we de fiets online. We deden dit de eerste maal voor Marie’s communiefiets een aantal jaren geleden. Toen vond ik het best spannend. Want eigenlijk koop je vooral op het zicht (althans, toch voor een technische leek als ik). Maar de kwaliteit zat helemaal goed, en Marie fietst al drie jaren op een stevige en duurzame fiets. Dat de prijs telkens ook een mega meevaller is maakt het dubbel plezierig!

Voor klein of groot, met of zonder toebehoren, voor een handig fietsslot of een stevige fietspomp of zelfs een loopfiets. Je kan het allemaal terugvinden op hun website. En het gekste? Dat staat dus effectief de dag nadien aan jouw voordeur. Compact verpakt, en enkel nog het stuur en de trappers vallen te monteren. En als ik zeg dat ikzelf dat gemonteerd kreeg, dan kan écht iedereen dat!

Dus geen uren zoeken en vergelijken in de winkel. Geen energierovende gezinsuitstap die je een halve zenuwinzinking bezorgde. Geen discussies over die fiets die eigenlijk maar een paar honderden euro’s buiten budget valt. Eens je weet welke maat je nodig kan je in een paar klikken de juiste fiets aankopen! Fietsen op fietsen bespaarde me al heel wat tijd (én geld!). En moeder blij, kinders blij!

fiets tip kinderfiets fiets tip kinderfiets fiets tip kinderfiets fiets tip kinderfiets

CategoriesMom-on-the-go
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *