W

Wanneer je baby voor de eerste keer naar de opvang gaat

De eerste keer naar de onthaalmoeder

Ik ben nooit een heel bezorgde mama geweest. Eerder ben ik vrij nuchter en meer het ‘komt wat komt’ type. Ik geloof in tijd voor mezelf en naast mama zijn ook nog mezelf zijn. Een mama die gek is op haar kids, maar ook op haar werk en hobby’s.

Voor iedereen is dit anders, maar ik persoonlijk voel me daar goed bij. Ik hoop mijn kids hiermee ambitie bij te brengen en hen aan te moedigen hun dromen te volgen.

En dan ineens gaat mijn baby naar de opvang. Enter schuldgevoel.
Ik heb het geluk gehad mijn oudste twee kids heel veel bij me te hebben. Maar eerlijk is eerlijk, werken met zo een klein dreumeltje in huis, dat gaat toch net iets minder makkelijk.
Dus met pijn in het hartje heb ik besloten nummer drie toch twee dagjes per week naar de onthaalmoeder te brengen. Ik vond de allerliefste vlak bij huis en de keuze was dan ook snel gemaakt!

De eerste keer naar de onthaalmoederDe eerste keer naar de onthaalmoeder De eerste keer naar de onthaalmoeder De eerste keer naar de onthaalmoeder

Tussen ons gezegd, slapeloze nachten heb ik er van en het koud zweet breekt me uit als ik er nog maar aan denk.
Dus deze mama pinkt vast een traantje (who am I kidding, een hele zee wordt het) weg die eerste dag. Maar ik weet ook dat mijn dreumeltje in goede handen is en dat mijn productiviteit waarschijnlijk verdriedubbelt, minstens. En mijn dreumeltje, die krijgt heel veel liefde en vriendjes om mee te spelen en voelt zich vast meteen thuis. Happy baby, happy mama. Of was het andersom…

De eerste keer naar de onthaalmoeder

Note: Intussen gingen we al een keertje proberen en onze baby had plezier voor twee. Mijn moederhartje voelt zich al iets beter en misschien wordt het dan toch maar enkel een rivier van tranen op die eerste dag in plaats van een hele zee :-p

Knappe blonde jongeman op de foto is eigendom van Liesbeth De Puysseleir 🙂

Onesie Jackson: Lucky No.7

Tetra doek tassels: Childhome

Giraffe speeltjes: Sophie de Giraf

 

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

    1. carina says:

      Het is supergoed meegevallen Katrien, de traantjes zijn zelfs achterwege gebleven :-p Ik wist dat hij in goede handen was en hij had duidelijk heel veel plezier. Hij is vandaag net 19 weken ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.