4

4 times love – doopsuiker Fons

doopsuiker diy fons

Hoewel het de vierde maal was dat we aan de slag gingen met doopsuiker, had ik ook nu best wel inspiratie alom. Combineer dat met een geweldige creatieve vriendin die het kaartje voor zich nam, en ‘hello’ doopsuiker voor Fons.

Eerst leek het me een beetje cliché, maar dan eigenlijk ook weer best grappig én een handig gadget voor Fons zijn fans. En zeg nu zelf, hij is de vierde op rij, dus de vier-op-een-rij’s werden realiteit. Hoewel er best heel wat spuuglelijke of kostelijke exemplaren op de markt zijn heeft Flying Tiger én betaalbare én mooie versies in haar gamma. De doosjes waarin ze verkocht werden gooiden we weg. Er werd een leuk labeltje ontworpen dat dmv een natuurtouwtje vastgemaakt wordt aan het spel. Four times doopsuiker love, en love it is!

Bij Veritas vond ik de allermooiste velvet-stoffen en besloot ik me vooral te richten op dat kleurengamma. De donkere variant gebruikte ik voor eenvoudige doopsuikerzakjes. De lichtere variant werd het zakje voor tonic flesjes. Opnieuw dmv een klein gouden touwtje/natuurtouwtje werd een label met de naam toegevoegd. Achterop het label van de tonic voegden we de quote ’the gin to our tonic’ toe, als kleine extra.

Al heb ik helemaal geen groene vingers en sterft quasi iedere plant onder mijn voogdijschap, ik waagde mijn kans. Ik hield de babyplantjes van mijn pannenkoekenplant bij. Mijn badkamer leek wel een heuse materniteit voor kamerplanten. Vol met kleine gouden potjes met daarin de mini-versies. En als bij wonder sloeg ik er in om ze in leven te houden. Al ben ik heel blij dat ze snel verhuizen naar Fons zijn bewonderaars. Ik focus me voortaan wel op het in leven houden van vier kinderen ?! Nog een kleine sticker met zijn naam op het potje, et voìla! Diezelfde stickers kleefde ik ook op de glazen kaarsen die ik kon scoren bij Ikea. Helemaal in lijn met de rest van de kleuren die we gebruikten, dus kocht ik de halve voorraad op.

doopsuiker diy fons doopsuiker diy fons doopsuiker diy fons

Voor de snoepjes ging ik voor een eenvoudige oplossing. Ik vond een leuk gouden doosje met daarin een plastic zakje. We kozen voor zure peertjes die én lekker zijn én qua kleur het best bij alles passen. De sleutelhangers zijn dan weer wel helemaal selfmade. Pompons maken is sowieso niet moeilijk, maar met de handige kam van Veritas maak je op minder dan 2 minuten 9 pompons tegelijkertijd. Wat prullen om ze te bevestigen aan de linten, maar ik ben best tevreden met het resultaat!

En terwijl ik volop geniet van dat kersvers boeleke, vond ik die voorbereidingen naar zijn komst toe best fijn. En al zeg ik het zelf, ik had het me niet zo mooi kunnen voorstellen. One happy mom hier!

We delen snel ook alle babyborrel inspo en het bedankkaartje dat we maakten. Want dank je kunnen we niet genoeg zeggen voor alle lieve attenties, wensen en liefde!

doopsuiker diy fons doopsuiker diy fons

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

  1. Jozefien says:

    Hallo, via Pinterest kwam ik op jouw site terecht en ik ben verliefd op je doopsuiker – heel origineel! Kan je me zeggen waar je de doosjes met plastieken zakje gevonden hebt? Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.