D

DIY Bow Tie: Ge-strik-t

DIY strik

Ik ben een echte DIY-fan, maar eentje van het type waarbij de moeilijkheidsgraad beperkt dient te blijven, en het resultaat na een avondje knutselen/naaien zichtbaar moet zijn. En dus is dit een van mijn favoriete naaiprojecten. Eenvoudig, snel resultaat maar vooral een geweldige kers-op-de-taart bij de outfit van mijn twee mannen.

Voor het communiefeest van Marie naaide een lieve en handige vriendin het kleed helemaal zelf, en het werd prachtig! Ik koos een roze katoenen stof van ‘Soft Cactus’, en met de juiste details en een prachtige strik op de rug, maakte @cirkusprinses er een juweeltje van. Van het kleine overschotje stof kon ik echt geen afscheid nemen, en dus besloot ik voor het manvolk binnen ons gezin een leuke strik te naaien die ze op dezelfde dag kunnen dragen (Twinning is winning, nietwaar?!).

DIY strikBenodigdheden :

 • Overschotje stof (30 cm x 20 cm volstaat voor twee strikken)
 • Schaar
 • Naaigaren
 • Naaimachine
 • Naald
 • Velcro of rekker (om rond de hals te bevestigen)
 • Strijkijzer + strijkplank

Aan de slag :

 1. Knip tweemaal twee stukjes stof van ongeveer 10cm x 6cm (voor ons kleine meneertje maakte ik de strik iets kleiner, en koos ik de afmeting 8cm x 4cm)
 2. Naai (op een klein keergat na op de langste zijde) beide lapjes aan elkaar vast, rondom rond op ongeveer 0,5 cm van de kant, met de stofkanten (dus de goede kanten van de stof) op elkaar. Tip : laat het keergat netjes in het midden van een lange zijde, zodat je dit straks netjes kan ‘verstoppen’. Je doet dit ook voor de andere twee lapjes stof.
 3. Draai de stof om via het keergat, en werk netjes af met een handsteek. Je kan dit ook met jouw machine doen, maar let dan wel zeker op dat je een subtiele steek kiest zodat dit niet opvalt.
 4. Leg beide rechthoekige stukken stof op elkaar, en strijk ze netjes plat
 5. Knip een strookje stof van ongeveer 2 à 2,5cm breed.  Plooi de kanten naar binnen (een beetje hetzelfde principe van een biaislint gemaakt uit dezelfde stof. Je kan hiervoor bij Veritas trouwens een handig hulpstuk aankopen waarbij je met strijkijzer en het stuk waardoor je de stof trekt in geen tijd biaislint kan maken).
 6. Gebruik het lint om de beide rechthoekige lapjes aan elkaar vast te maken. Je legt het dus netjes in het midden van de langste zijde (en daarom is het dus handig dat jouw keergat achter het lint komt te zitten, en dus niet zichtbaar is), en trek achteraan aan zodat je een vlinder-effect krijgt en dus de strik vormt. Naai het lint achteraan vast met de hand.
 7. Ikzelf opteer om de strik dmv een elastiek rond de hals ‘vast’ te maken aan het hemd. Maar je kan het ook met een stukje velcro vastklikken. Wil je ze dragen op een t-shirt, dan kan je ze ook gewoon vastnaaien!

DIY strikVergeet niet : ‘A gentleman can never have too many bow ties’! Zeker niet nu de feestdagen voor de deur staan 😉

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.