W

Wie zoet is krijgt lekkers….

Sint DIY

Terwijl onze kinders steevast aftellen naar die bewuste 6 december, doe ik dat stiekem ook. Je kan het sentiment een kick op gezelligheid of gewoon het toppunt van moederschap noemen, maar ik tel helemaal mee af!

En dus, om dat aftellen draagbaar te maken (opnieuw voor kids en mezelf 😉 ) knutselen we er op los! Er worden lijstjes gemaakt met massa’s speelgoed. De reclamefolders worden verknipt in duizenden stukjes. Een heus ‘moodboard’ ontstaat. Een reuze grote wishlist met daarop leuke (en soms ook minder leuke) stuks. En laat ons stellen dat deze Sint vooral gaat voor de stuks die we nadien netjes kunnen wegbergen, of minstens een leuke plek kunnen krijgen in ons interieur. Dus neen, helaas zal dat spuuglelijke (roos-gillende) stapelbed voor poppen 6 december niet mee tussen de kadootjes verschijnen. En nog minder zullen die schoenen met rolletjes (in al even lelijke kleurtjes) in een mooie doos pronken. Maar wees gerust, er zal lekkers en leuks alom zijn!

Maar als de lijstjes, en de reclamefolders, uitgeput zijn dan is het tijd voor het echte werk! Lege wc-rolletjes en glazen yoghurtpotjes of bokalen krijgen een tweede leven. Ik snap trouwens dat hele ‘op-school-niet-meer-knutselen-met-wc-rolletjes’ gedoe niet zo goed. Daar vegen we ons ‘gat’ aan, althans niet letterlijk want dan lijkt die hygiëne me zeker een discussiepunt waard. Oh, en onze pieten zijn wel degelijk zwart, sorry! Zo zwart als roet, en dus niets meer of minder…

Sint DIY Sint DIY

  1. Sint en Piet :

Hiervoor heb je niet meer nodig dan enkele lege rolletjes, wat vrolijk gekleurd papier (rood, geel en wat leuke felle kleuren mogen zeker niet ontbreken), eventuele opplak-wiebeloogjes, witte watten, een potlood, een schaar en witte knutsellijm. Na wat knip- en plakwerk, en wat fantasie, tovert hij of zij in no-time de leukste Sint en piet tevoorschijn. Ideaal schoenkadootje voor het langverwachte bezoek, nietwaar?

   2. Zie de maan schijnt door de bomen… :

Ook deze knutseltip is een makkelijke diy die zelfs met de allerkleinsten een succes wordt! Niet veel meer nodig dan verschillende glazen potjes (in verschillende afmetingen bekom je nog het mooiste succes), wat crêpepapier, zwart papier, een potlood, een schaar en witte knutsellijm.

Knip eerst wat leuke figuren uit het zwarte papier. Is jouw kind wat kleiner? Knip dan een leuke ‘schaduw’ van de Sint op het paard, of een mijter, voor hem/haar. De grotere kids kunnen dit zeker al zelf, en toveren in no-time de mooiste figuren. Kleef jouw figuur op het glazen potje, en kleef er nadien netjes het crêpepapier overheen (rondom het hele potje). Druk goed aan, en zorg dat de lijm netjes over alle stukjes heen verdeeld is. Laat uitdrogen, en plaats een theelichtje in het potje. Op en top gezellig, en klaar in enkele minuten!

 

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *