A

Alle dagen regenbogen

diy regenbogen

Het lijkt wel de nieuwe unicorn of flamingo. Maar in elke winkel kan je wel een handvol (of meer!) regenboog-decoratiespullen vinden om jouw huis op te fleuren. Vrolijke lentekleurtjes, zoete kussens of een te gek vloerkleed. Maar… wat is er mooier dan een zelfgemaakte regenboog in macramé-stijl?! En onder het motto dat regenbogen iedere dag een goed idee zijn, is dit meteen ook een te gek diy-kado voor het volgende etentje onder vrienden of verjaardagsfeestje!

Wat helemaal fijn is? Je kan er verschillende maken op een woensdagnamiddag en de kids kunnen helpen! Het is echt heel erg eenvoudig. Enkel voor het lijmen adviseren we het gebruik van een lijmpistool, maar dat is than again een minder goed idee met kids in de buurt… Of net niet ??!

 

Wat heb je nodig:

– natuur koord (hoe dikker het touw hoe groter je jouw regenboog kan maken)

– haakgaren in een vier- tot vijftal verschillende kleuren

– textiellijm

– schaar

– lijmpistool

diy regenbogen

 

Hoe aan de slag:

Leg het touw in de vorm van een regenboog (dus maak verschillende bochten) en bepaal hoe groot jouw bogen worden. Knip nadien in iedere bocht en leg de stukken in boogvorm onder elkaar (je kan straks nog een beetje bijknippen mocht blijken dat het ene stuk wat langer is dan het andere). Begin op een twee centimeter van het uiteinde een kleur garen rond het koord te wikkelen. Doe aan het begin een klein dropje textiellijm zodat het garen prima blijft zitten. Blijf strak wikkelen totdat je aan twee centimeter van het uiteinde zit, en gebruik ook hier weer een dropje textiellijm voor de hechting. Herhaal dit voor iedere boog met telkens een andere kleur. Alle bogen gewikkeld? Dan plaats je ze opnieuw in regenboogvorm, en draai je nu de voorzijde (dat kan je bepalen op basis van jouw wilkkelkunsten) naar de tafelzijde. Maak de stuks vast aan elkaar met telkens een beetje lijm van het lijmpistool. Laat uitharden, en maak er dan met een restje koord achteraan nog een lusje aan vast zodat je de regenboog kan ophangen. Wil je hem liever staand gebruiken? Dat kan ook! Dan hoeft het lusje niet!

diy regenbogen

 

Et voila! Klaar is jouw regenboog! En zeg nu zelf… Zo’n macramé kunstwerk is soms wel heel erg eenvoudig! Alvast veel knutselplezier!

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *