DIY pomponslinger

Ik ben gek op decoratie en leuke hebbedingen. Knusse hoekjes, kasten en wandplanken opnieuw inrichten en de allerleukste quotes aan de muren maken me intens gelukkig. Veel DIY, maar net als iedere vrouw scoor ik regelmatig (online) de leukste dingen en kan ik een aankoop zo nu en dan niet laten. Een bezoekje aan de kringwinkel of gezellige rommelmarkt zijn mijn favoriete ‘me-time’. En toch krijg ik van DIY het gelukkigste gevoel. Een klein beetje trots op wat ik maakte. Maar vooral blij met het feit dat die allerleukste creaties vaak ook quasi kosteloos zijn.

Geen te moeilijke projecten voor mij, maar snelle win-wins met na een kleine inspanning een allerleukst resultaat. Deze pomponslinger is zo’n geweldig simpel/snel/leuke DIY met een allerleukste eyecatcher als resultaat! Op enkele uurtjes tijd heb je de mooiste slinger om jouw interieur op te fleuren, jouw feestje te pimpen of kado te geven aan jouw bestie.

DIY pomponslinger DIY pomponslinger DIY pomponslinger

Benodigdheden :

  • Karton (of de handige plastic-pomponmaker die je o.a. bij Veritas kan kopen)
  • Schaar
  • Wol
  • Juten-touw

Hoe ga je aan de slag?

  • Je kan kiezen om op de old-fashioned way aan de slag te gaan door jouw eigen kartonnen pomponmaker te knippen (2 cirkels van dezelfde grote) of je kiest voor de handige hulpstukjes
  • Klik de hulpstukken ineen, en draai de wol om de halve pastic cirkel heen. Wil je een leuk effect bekomen? Dan kan je twee verschillende kleuren/structuren tegelijk rond het stuk heen draaien waardoor je een leuke combo krijgt
  • Draai de wol goed dik rond het stuk heen (hoe voller je de pompon wil, hoe meer wol je dient te gebruiken).
  • Klik de beide halve cirkels in elkaar, knip langs de cirkels heen de wol los (je knipt dus in een cirkel rond de plastic heen) en bindt alles vast dmv een klein touwtje dat je hiertussen schuift en goed aantrekt.
  • Neem de pastic hulpstukken weg, en klaar is jouw pompon! (Afhankelijk van hoeveel pompons je in de slinger wil hangen herhaal je dit een aantal keer)
  • Knip een stuk touw van ongeveer 2 meter lang en knoop er de pomponnetjes aan vast (je kan dit snel en handig dmv het touwtje dat je ook gebruikte om de pompon te fixeren).

DIY pomponslinger

Voila klaar is jouw allerhipste slinger! Afhankelijk van waarvoor je hem maakt kan je verschillende kleurtjes en/of glitterwol gebruiken. Wil je hem nog net iets origineler maken? Hang er dan hier en daar een leuke tassel- of een leuke bedel tussen.

‘I think it’s nice to say the word pom-pom as often as you can’ – Maira Kalman

Bekijk zeker ook even de DIY-pompons die ik gebruikte om het communiefeest van kind nummer 1 mee te decoreren! 

 

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *