D

DIY paaskrans

diy paaskrans

Paasvakantie is vaak een gok wat het weer betreft. Aprilse grillen zijn meer dan actief, en dus is de ene dag ideaal buitenspeel weer en zoeken we de andere dag een leuke binnenactiviteit. Dit is een leuk knutselwerkje waar jouw kids toch snel een uurtje of twee zoet mee zijn. Eens ze opgestart zijn kunnen ze zelfstandig verder, en betekent dat ook wat rust voor jezelf. Zo’n paaskrans, dat is serieus business ,-)!

Restjes stof in alle kleuren (wij kozen voor wat meer pasteltinten aangezien we hem ook in huis ophangen), wat oude paaseitjes, een groot stuk karton, een lijmpistool en stevig touw. Meer heb je niet nodig voor deze paaskrans!

Hoe aan de slag:

Knip de stukjes stof op fijne stroken. Je hebt er best veel nodig, dus voorzie er een vijftigtal per krans. Teken dan een grote cirkel op het stuk karton met daarin een kleinere cirkel. Hoe breder je het stuk tussen de twee cirkels laat, hoe breder jouw krans zal zijn. Knip de krans uit, en leg er het stuk stevig touw op. Lijm dit vast zodat jouw krans extra stevigheid krijgt. Eens droog kan je starten met het vastknopen van de stukjes stof. Knoop ze een per een en dicht tegen elkaar aan. Helemaal rond? Dan knip je de langste stukken wat korter zodat alle stukken even lang zijn. Kleef er met het lijmpistool nog wat eitjes op, of eventueel een bloem of van die gele versierkuikentjes, en klaar is de krans! Enkel nog een lint bevestigen aan de krans zodat je hem omhoog kan hangen.

 

Hier pronkt hij aan de kast in de hal, en het andere exemplaar op Marie’s kamer. Maar het is ook een leuk decoratiestuk aan de voordeur of zelfs op jouw paastafel.

Geniet van het knutselmoment, en vergeet jouw creatie niet te delen met ons! Fijne paasdagen!diy paaskrans diy paaskrans

diy paaskrans

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *