Ik ben een echte stoffenfanaat, en kan dus nieuwe meters blijven aankopen. Een stoffenwinkel is een klein beetje een paradijs, als de Efteling voor diy-mama’s! En dus regelmatig verwen ik mezelf met een uurtje stoffen-snuisteren. En dus met het maken van de allerleukste hebbedingen, waaronder een haarlint.

Wat ik wel probeer is om meteen een project te bedenken voor een stuk stof, en dus geen overbodige meters aan te kopen. En na ieder project bekijk ik hoeveel ik nog over heb, om dan weer te bepalen wat ik daarmee aanvang. Maar heel soms zijn de restjes beperkt, en bestaan ze vooral uit lange stroken stof waar je niet meteen veel mee aan kan vangen. Maar dat dacht je maar! Met wat dochters in huis is dit het ideale naaiproject om die overschotten een bestemming te geven, en in een super-snel tempo een tof haarlint van onder jouw naaimachine te toveren!

Wat heb je nodig?:

  • Naaimachine
  • Schaar
  • Kinderhoofd (Of de juiste afmeting van het hoofd )
  • Restjes stof (tricot is het handigst aangezien dit ook meerekt) van minstens 40 cm lang en 4 cm breed)

Achter de naaimachine :

 • Plooi het stuk stof in de lengte dubbel, en knip aan beide uiteinden de stof schuin van de ene zijde naar de andere (ongeveer 2 à 3 cm)
 • Naai de stof aan elkaar (let op, met goede stofkant op elkaar) en laat netjes in het midden een keergat van ongeveer 2 cm breed
 • Keer de stof, en zorg ervoor dat je aan beide uiteinden de stof netjes uitduwt (dus de hoekjes netjes uitduwen zodat er geen stof naar binnen blijft zitten) en naai het keergat dicht (je kan dit met de hand, maar doordat dit deel achteraan het hoofd onder het haar komt te zitten en dus niet zichtbaar is, kan dit perfect met de machine)
 • Draai rond het hoofd, trek een klein beetje aan en knoop de uiteinden netjes aan mekaar. De knoop mag best nonchalant, waardoor je het beste effect bekomt.

Haarlint HaarlintHaarlint

Je kan dit haarlint naaien voor jouw dochters, maar ook nichtjes/vriendinnetjes/jijzelf staan prachtig met een nieuw exemplaar! Veel draagplezier!

Naaimachine : Brother

Decoratie : KIM.

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *