D

DIY – make it a december to remember

diy kerst

Vandaag is het weer zover, het begin van weer een nieuwe maand. Mocht je me vragen welke van de twaalf maanden mijn favoriet is, dan antwoord ik zonder aarzelen december. Het is niet alleen de maand waarin ik voor de eerste maal mama werd, maar heel die Sint- en eindejaarsgekte maakt me melig in de hoogste graad.

Kerst is mijn absolute topper. Prachtige decoraties, gezellige kerstmarkten en de allermooiste verlichting (hoewel niet iedereen de definitie van gezelligheid begrepen heeft als ik kijk naar sommige tuindeco, maar dat laten we in het midden ?)! Mijn echtgenoot zei deze week nog dat ik een echte sucker for christmas ben en ik kan hem geen ongelijk geven. Jawel, ik ben één van die gekke medemensen die al in september/oktober naar kerstdecoratie op zoek gaat. En oh jawel, ik durf de allerleukste kerst-diy’s pinnen vanuit mijn luie strandstoel in augustus.  Geef toe, het is toch op en top gezellig?!

Ik koop veel leuke stuks en hebbedingen, maar geef er vooral niet te zot veel geld aan uit. Ik wissel graag af, en besef dus dat sommige stuks enkele jaren in de doos op zolder blijven vooraleer ik ze opnieuw oprakel. Omtrent de kerstboom is manlief duidelijk, die mag er niet staan voor 6 december (hoewel ik hem het weekend voorafgaand aan 6 december meestal wel al weet te overtuigen) maar subtiele kersttoetsen hier en daar lijken hem voorlopig te ontgaan. Die kan ik dus véél vroeger introduceren…

Deze leuke diy’s zijn dit jaar mijn favoriet, en bovendien ook leuk om samen met de kids te maken. Materialen kan je aankopen in tuincentra, maar ook bij Flying Tiger, Hema en Action vond ik de allerleukste knutselmaterialen

1. Kerstauto :

Reuze simpel, maar zo geweldig in jouw interieur! Ze staan het allerschattigst in een leuk letterbord, onder een glazenstolp of op het rek achter onze toilet. Je maakt ze in geen tijd, en het resultaat is altijd fijn!

Benodigdheden : Speelgoedauto’s, miniatuur kerstboompjes, schaar en lint (ik koos voor een effen-natuur versie maar een rood met wit lint is minstens even prachtig).

Aan de slag : Heb je verschillende afmetingen van wagens en boompjes, dan soorteer je best even wat bij wat past. Wikkel het touw enkele malen omheen het boompje bovenop het dak van de auto, en werk af met een nonchalante knoop of strik. Klaar is jouw pronkstuk!diy kerst

2.  Let it snow :

Een prachtige sneeuwbol is Marie’s favoriet. Super simpel om te maken, staat kei leuk in jouw interieur en bovendien heel erg leuk om jouw kids nadien te laten schenken aan meter/peter/juf/meester…

Benodigdheden : enkele glazen bokalen (lege en netjes uitgewassen confituurpotten, groentenconserven, …) met schroefdeksel, spuitbus gouden verf (of andere kleur naar keuze), groot stuk karton/stof, kunstsneeuw, lijm (secondelijm werkt best maar wel opgelet met de kids), minitatuur kerstfiguren en lint/touw.

Aan de slag : Draai de schroefdeksels van alle bokalen los met bovenzijde omhoog en leg ze netjes op het stuk karton/stof. Spuit ze met de spuitbus in de kleur naar keuze en laat netjes drogen. Eenmaal droog draai je ze om, en maak je jouw eigen kleine kersttafereeltje. Lijm alles vast op het deksel (binnenzijde) maar hou rekening met het feit dat je de bokaal er nog ondersteboven overheen dient te kunnen schroeven. Laat opnieuw drogen, en vul de bokaal met een fijn laagje kunstsneeuw. Eenmaal droog schroef je voorzicht het deksel op de bokaal, en draai je om (dan pas, of jouw stofzuiger heeft heel wat werk met het opzuigen van kunstsneeuw 😉 ). Even schudden en tadaaa!
diy kerst diy kerst

3. Een klein beetje magie :

Bij gezelligheid horen kaarsen. Veel kaarsen. Hoe méér hoe gezelliger! En dus is het vullen van een prachtige schotel mijn favoriet. Maar een kaars is maar een kaars zonder details, en dus gebruik ik deze diy al enkele jaren op een rij. Opnieuw helemaal niet moeilijk, maar het resultaat is prachtig!

Benodigdheden : (Witte) kaarsen in allerlei groottes, touw of lint, prachtige natuurlijke takken zoals hulst/eucalyptus/… en de allermooiste bedels.

Aan de slag : Bekijk eerst even hoe je de kaarsen gaat schikken op de plateau. Bedenk bovendien goed dat het niet de bedoeling is deze kaarsen te laten branden zonder dat je in de buurt bent (de materialen kunnen brandbaar zijn en dus niet zonder gevaar). Draai nu rond de grootste kaarsen een takje en heel wat touw. Hou het neutraal qua kleur, want dan is het effect het mooist. Wissel gerust af tussen de materialen en werk af met op de schotel ook hier en daar nog een ander leuke decoratiestuk. Klaar in enkele minuten, maar mooier dan voorheen!
diy kerst diy kerst

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *