diy baby gifts

Het lijkt wel alsof iedere vrouw (inclusief mezelf) ofwel net bevallen is, ofwel in blijde verwachting is. Vergrijzing is volgens mij passé temps en geboortekaartjes stromen in grote hoeveelheden de brievenbus in. En wat worden we giga-vrolijk van al die vanille babies! En verse babies, daar horen kadootjes bij! Traditioneel (eigenlijk sinds ikzelf moeder werd) koop ik quasi altijd een kadootje van de geboortelijst.

Omdat dat spulletjes zijn die de ouders zeker en vast én leuk vinden én kunnen gebruiken. Vaak laat ik de gekozen kadootjes achter in de winkel als we niet meteen bij de kersverse ouders geraken voor een bezoekje. Zo hebben ze meteen plezier van onze aankoop. Bij een babyborrel geef ik vaak nog een kleinigheidje (omdat ik niet graag met lege handen toestromen, ondanks het feit dat er al een kadootje aangekocht werd). Af en toe probeer ik een beetje me-time achter mijn naaimachine in te plannen. En omdat de volgende babykadootjes vaak de aller-gemakkelijkste projecten zijn, tover ik op (vaak) slechts een half uurtje een leuke attentie van onder mijn machine. En zeg nu zelf : een schattig broekje of een über-vrolijke konijnenring zijn toch must-haves voor iedere baby?

diy baby giftsdiy baby giftsBabybroekje :

Het blijft mijn favoriet en ik maakte hem ook al meermaals voor mijn eigen kroost. Super eenvoudig, en met een leuk tricootje lijkt hij meteen het meest fancy broekje. Ikzelf gebruik het patroon van de geweldige blog Emma en Mona (babylegging). Maar eigenlijk kan je het patroon ook eenvoudig overnemen van een reeds aangekochte legging/broek.  Bij voorkeur werk ik met boordstof of tricotboord. Gewoon omdat ik dat én makkelijker dragen vind, én makkelijker naait. Win win 😉

Stap 1 : Nadat je het patroon overnam op patroonpapier kan je het overnemen op de stof. Leg de stof dubbelgevouwen met stofkant op elkaar (let op de rekrichting, deze moet namelijk bij het dragen meerekken in de breedte). Neem het patroon over (let op, want indien je een patroon overnam zonder naadwaarde kan je best een centimer extra voorzien), en knip door de 2 lagen stof heen.

Stap 2 : Stik de kruisnaden aan elkaar (dit kan met jouw overlock, maar als je net als ik geen overlock hebt kan je ofwel een overlock-steek op jouw machine gebruiken, ofwel eerst zigzaggen en daarna rechte steek gebruiken). Daarna kan je het broekje ‘openvouwen’ en kan je de naden van de broekspijpen aan elkaar vastnaaien.

Stap 3 : Afwerking van randen kan je doen dmv een stukje boordstof of een restje tricot. Je knipt voor zowel de uiteinden van de broekspijpen alsook voor de tailleband telkens een stuk van 6 centimeter hoogte en een breedte van iets smaller dan de uiteinden zelf. Vouw van de drie stukken de tricot dicht (met stofkanten op elkaar) en naai de uiteinden vast met overlock-steek. Vouw de banden dubbel, en schuif ze telkens over het uiteinde. Speld vast, en naai met dezelfde overlock-steek vast. Plooi om, en tadaaaa! Broekje is klaar!

diy baby gifts diy baby giftsHouten konijnenring : 

Dit is echt een projectje dat je minder dan 15 minuten van jouw tijd kost, ideaal is voor het wegwerken van wat overschotjes stof, en op zijn minst een hippe en mooie knuffel is. De houten ring die je hiervoor nodig hebt kan je vinden bij de betere hobbywinkel (De Banier, Pipoos, …).

Stap 1 : Knip 2 lange (identieke) stroken stof uit met telkens op beide het uiteinden een breder stuk dat dient als konijnenoor. Je kan kiezen voor 2 verschillende stofjes, en je kan het geheel sober houden en 2 dezelfde stukken stof verwerken in het speeltje.

Stap 2 : Naai de 2 stukken vast aan elkaar (stofkanten op elkaar) maar laat ergens halverwege een keergat van ongeveer 2 centimer. Keer het hele stuk binnenstebuiten, en duw de punten van de oortjes uit mbv een potlood of een ander puntig voorwerp. Naai het keergat met de hand dicht (of machinaal op een fijne steek met garen in dezelfde kleur als jouw stof).

Stap 3 : Bevestig de strook aan de houten ring. Dit doe je door het midden van de strook bovenaan op houten ring te plaatsen en de uiteinden (oren) onder de ring door te halen en langs de binnenzijde weer naar boven te trekken. Als je ze dan netjes naast elkaar door de ring heen getrokkken hebt zit de hele strook stof vast, en heb je jouw eigen speelring gemaakt in no-time!

diy baby giftsStoffen: Modestofjes

Houten ringen: Pipoos

 

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.