D

De laatste loodjes…

De laatste loodjes van de zwangerschap

Schoenen aandoen lijkt plots een hele opgave. En ook zwangerschapskleding is nu te kort voor die bolle buik. Een trap oplopen lijkt erger dan een deelname aan de ‘Antwerp ten Miles’, en rechtstaan vanuit een comfortabele zithouding valt te vergelijken met takelwerken van een gekantelde vrachtwagen. Jawel, alles wijst er op dat de laatste weken van de zwangerschap in aantocht zijn. En daar zijn we dankbaar voor!

Maar, we genieten ook van de laatste weken. Ik moet je voorlopig nog niet delen met de buitenwereld.  Nachtvoedingen zijn ook nog niet aan de orde. Hoewel het binnenin me af en toe een beetje lijkt op een magische sciencefiction film, met een zeer beweeglijke buik als gevolg, ga ik de zwangerschap zeker en vast missen.

Want zo was het iedere keer al. Die laatste weken is het fysiek best zwaar. En na weken aftellen was ik telkens zo dankbaar dat ik dat gezonde en prachtige hummeltje in mijn armen kon sluiten. Maar hoe blij je dan ook bent, instant mis je ook telkens weer die dikke buik. Dus geniet ik nog even. En droom ik over hoe je er uit zal zien. Of je op jouw broer en zussen zal lijken. En of ik je binnen een tweetal jaren, na een hevige peuterhysterie, ook even achter het behang zal willen plakken. Vermoedelijk wel, maar voorlopig kan ik enkel jouw uberschattige babybillen voor ogen houden.

Lieve Flor, want dat wordt volgens jouw grote zus je uit-de-buik-naam, we zien je nu al zo graag! Ik kan niet wachten om je te ontmoeten, plat te knuffelen en lief te hebben. Ons knuffelmoment komt snel, maar wil je nu toch nog even de positie aanhouden waarin je jezelf bevindt? Mijn buik is al op maximale ‘uit-rek-punt’ en dus lig je prima zonder nog enkele salto’s te maken ?!

De laatste loodjes van de zwangerschap De laatste loodjes van de zwangerschap De laatste loodjes van de zwangerschap De laatste loodjes van de zwangerschap De laatste loodjes van de zwangerschapFoto’s: Carina Kaba Photography

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *