D

Danone: 4 weken later

Danone bloggers challenge

Jullie zagen het vast al voorbijkomen op onze Instagram. Heel veel postjes over gezonde(re) voeding tijdens onze Danone challenge. Vier weken lang probeerden we veel gezonder te eten aan de hand van de tips die we kregen. En nu, vier weken later, is dit wat wij geleerd hebben.

Al voor Danone ons vroeg deel te nemen aan de challenge, was gezond eten iets waar we bewust mee bezig probeerden te zijn. Dus toen het aanbod kwam, hebben we geen minuut getwijfeld. Want alles wat ons daar nog meer bij kan helpen, was mooi meegenomen.

De challenge leerde ons dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Gezond eten hoeft ook  niet per se synoniem te staan aan ‘duur’ eten. En het betekent ook niet meteen dat je extra uren in de keuken moet gaan spenderen. Je spendeert die tijd gewoon anders. Eigenlijk is het vooral een kwestie van het in je dagelijkse routine te integreren. Met de juiste voorbereiding vraagt het geen extra energie of tijd. Zoals je vast al vaker hoorde: it’s just a way of life.

Dus na die vier weken kunnen we alleen maar besluiten dat we blij zijn dat we de challenge aangingen. Want niet alleen wij, maar vooral ook onze kids, vonden het ook echt leuk. De kids hielpen mee in de keuken, de groenten en fruit geraakten nauwelijks de koelkast in of ze waren alweer op en ze misten helemaal niet de ‘ongezondere’ alternatieven.

Ook onze creativiteit in de keuken werd wat aangescherpt, en experimenteren met ingrediënten leidde tot heerlijke nieuwe recepten die nu vaker in ons menu zullen terug keren.

Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge

We mochten de challenge afsluiten met een lekkere zondagse brunch. Een gezonde variant weliswaar. Waar de kids vroeger steevast grepen naar een ‘koffiekoek’, leken ze nu zelfs niet eens te merken dat er geen op tafel stonden. Ze smulden met heel veel ‘goesting’ van het fruitbordje, slurpten hun smoothie tot de laatste druppel leeg, de yoghurt werd verrijkt met besjes en granola en ze gingen voldaan van tafel.

Hier was de challenge dus alvast een succes en wij doen met veel plezier verder! Zal er nooit meer ongezond eten op tafel komen? Allicht wel eens, want #momlife. Maar nu we weten dat gezond eten zo makkelijk kan zijn, zal dat toch steeds onze eerste keuze zijn.

Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge Danone bloggers challenge Danone bloggers challengeCommercial communication. Sponsored by Danone.

CategoriesMom-life
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *