Cyclus 15 zwangerschapswens

Ik moest de test niet uitvoeren. Voor ik de kans kreeg, kondigde de natuur uit zichzelf al aan dat ook deze maand onze wens een wens zou blijven. Cyclus 15. Ik weet niet meer goed wat ik er mee aan moet. Soms verlies ik ook het geloof een beetje dat er een maand komt waarin we eindelijk dat goede nieuws krijgen.

Hoezeer ik het ook allemaal probeer los te laten, in mijn achterhoofd speelt er zich heel wat af rond mijn zwangerschapswens. Ik probeer het op afstand te houden, maar in onbewaakte momenten overvalt het me. Wanneer mijn hoofd het kussen raakt en ik verlang naar een nacht vol slaap, beginnen mijn hersenen overuren te draaien. En de uit-knop vind ik helaas niet.

Ik hoor het mensen denken. Je hebt toch al drie kids, vanwaar al deze zorgen? Omdat fertiliteit helaas niet met een handleiding komt. Omdat het ook geen afgesproken pad volgt. En omdat er spijtig genoeg bij heel wat vrouwen hetzelfde speelt. Alleen wordt er niet vaak over gesproken. Ook ik spreek er niet vaak over. Wat valt er ook te zeggen? Ik wil een baby en het lukt niet. En ja, ik weet het, ik heb er al drie. Maar toch verlang ik heel erg naar nog een kindje.

Dat het wel zal lukken omdat het al drie keer eerder lukte. Ja dat kan, maar het kan ook van niet. Voorlopige testen toonden nog geen concreet probleem. Dus nog even verder proberen met enkel wat hoop en goede moed op zak. Meer kunnen we niet doen. Maar sommige dagen is die hoop al eens ver te zoeken. Zakt de moed me in de tenen. Vraag ik me af hoe lang deze reis nog gaat duren en of we wel op onze bestemming zullen raken. Zou ik liefst soms echt even op een vliegtuig springen, bij voorkeur naar een onbewoond eiland. Even geen mensen zien, even geen deadlines te halen, even niets moeten. Want ook al vliegen de weken voorbij door alle drukte, de dagen in aanloop naar het weten of ik al dan niet zwanger ben, kruipen tergend traag voorbij.

Ik probeer die dagen mijn agenda vol te plannen en geen tijd over te laten om te denken. Maar helaas denkt mijn brein daar het zijne van, en denkt het op de vreemdste momenten. En again, ik vind nog steeds die uit knop niet…

Cyclus 15 zwangerschapswens Cyclus 15 zwangerschapswens

CategoriesNiet gecategoriseerd
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.