F

Find comfort in the chaos

Orde in de chaos, onze tips

Chaos, want dat is het soms. Genot en gezellig druk, maar vaak chaos. Vaker dan ons lief is. Het motto ‘find comfort’ is meer dan van toepassing, maar helaas niet altijd evident… Hoe wij het aanpakken om wat orde in die chaos te houden…?

Je kent het wel, het gevoel dat je jezelf voorbij loopt. Rennen is nog niet voldoende. Want je blijft een ellenlange lijst to-do’s houden, en toch zit je nooit stil. Om nog maar te zwijgen over de chaos rondom ons. Want chaos rondom, is ook chaos in het hoofd. En dus is dat het doel … Orde op zaken stellen.

  1. Plan met een gezinsagenda: Als moeder van vier zou het gewoon helemaal in het honderd lopen zonder deftige gezinsagenda. Met kinders die vaak een drukker sociaal leven hebben dan beide ouders samen is dat noodzakelijk. Want hobby’s en jeugdbeweging durven dan ook nog eens hun start- of einduur aanpassen en dan is het helemaal … tjah… chaos. Dus noteren, plannen en leven op basis van jouw agenda!
  2. Hoera voor webshops die snel leveren: Gedaan met zeulen en sleuren van grote pakken pampers of dozen waspoeder. Bestellingen waarbij je een maand lang verder kan, en die de dag nadien geleverd worden aan de voordeur. Hoera!
  3. Foodboxes for the win: Want hoera voor gerechten waarbij ingrediënten door een koerier aan de deur geleverd worden en waarbij je enkel de stappen moet volgen om een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.
  4. Lijstjes maken: Want dat geeft rust! Misschien wel de meest cliché tip, maar meteen ook echt een nuttige! Maak to-do lijstjes. Ik maak ze voor alles. Voor boodschappen, voor papierwerk dat ik moet regelen. Voor de kids, of zelfs gewoonweg voor klusjes die thuis nog moeten gebeuren.
  5. Taken voor de kids: Iets waarmee we eigenlijk veel te lang wachten! Want het is ok om jouw kind te laten helpen bij het afruimen van de tafel. Werk met een uitgebreide takenlijst en laat hen ook mee klusjes doen zoals stofzuigen, kamer opruimen, was plooien, …
  6. Boodschappen-tijd reduceren: Halleluja voor hij/zij die dit concept uitgevonden heeft! Vanuit jouw zetel/bed kan je via een online applicatie jouw boodschappen laten klaarzetten om zo tijd te reduceren en snel op te halen. Bovendien kom je niet in de verleiding (of bijna niet) om extraatjes te kopen. Win win, toch?!

Orde in de chaos, onze tips

No kids were harmed writing this blogpost ?

 

CategoriesMom-life
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.