C

Chai watte? Chai Latte!

Met de zomer die op een einde loopt, komen de koudere en kortere dagen er aan. Tijd voor een cosy zetel moment. Onder een dekentje, met een fijne film op tv en een heerlijke tas thee in de hand. Zelf ben ik niet stapel op te aromatische varianten, en draagt witte thee mijn voorkeur. Maar mijn all time favorite met de herfst voor de deur is de ‘Chai Latte’.

Chai Latte is een bij oorsprong Indiaas drankje op basis van Chai thee en warme melk. Heel erg eenvoudig te maken, en met een beetje kaneel als afwerking geeft het me een instant kerstgevoel. En dat is helemaal ok, zelfs voordat de herfst in het land is πŸ˜‰ Je kan hem serveren in een stenen tas, maar het smakelijkst om te drinken vind ik een glazen tas zodat je de opgeschuimde melk ook echt ziet.

Aan de slag :

Laat een zakje Chai thee (verse, of zakjesthee van bijvoorbeeld Yogi) in 100 ml heet water trekken. Doordat dit de grootste smaakmaker zal zijn mag jouw infuus echt wel geconcentreerd zijn, en laat je best een 5-tal minuten trekken. Warm ondertussen 200 ml melk op en schuim deze op. Voeg een lepeltje honing toe aan de thee, en giet in het glas. Voeg er nu langzaam de warme melk aan toe, en werk af met een snuifje kaneel bovenop het melkschuim. Klaar is jouw Chai Latte. Notting Hill op de tv, dekentje over je heen en nog wat heerlijke speculaas om er een heus feest van te maken!

Deze Latte is trouwens ideaal voor de thee- en koffieliefhebber die niet kan kiezen en dus graag het beste van beide drankjes in 1 voorziet. Wedden dat je ook valt als een blok en een heuse Chai-fan wordt?! Tsjing tsjing!

Recept Chai Latte by Hashtag Momlife

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *