B

Buitenspelen is de max!

Buitenspelen tips & giveaway

Buitenspelen, altijd een topidee! En met het lenteweer dat we de voorbije weken al hadden is dat dubbele pret. Een picknickdeken op het gras, een mand gevuld met lekkers en een fris drankje en spelen naar hartelust! Van stoepkrijt tot bellenblazen, trampoline springen of genieten van ploeteren in de aarde.

Een fijne wandeling door de prachtige natuur, een ‘rechtendoor tocht’ doorheen akkers en over weides. Dat is de favoriet van onze kids. Niet meteen heel erg babyproof maar wel een ideale activiteit met al iets oudere kinderen. En waar ze helemaal dol op zijn is zand! Zand in de vorm van een strand, maar ook gewoon een berg waarop ze kunnen hollen en glijden. Of zand om te koken, leuke figuren te bouwen of gewoon kruiwagens en emmers te vullen die ze van punt a naar punt b verplaatsen. Buitenspelen is bij ons pas echt een succes als ze zwart zien van kop tot teen. Een bad waarin ze dertig minuten weken en dan nog een schrobbeurt nodig hebben! Dat is pas dolle pret!

Maar, bij dat buitenspelen horen toch ook een paar maatregelen. Eerst en vooral de zon : bescherm jouw kids op alle mogelijke manieren tegen de zon. Geen blote bovenlichamen maar een t-shirt die hen beschermt. Kies voor een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor en vergeet ook hun hoofd niet te beschermen met een zonnehoedje. En waar we al helemaal niet dol op zijn, zijn teken. Kleine, niet ongevaarlijke beestjes die zich via hoog gras/varens/bladeren/bosbessenstruiken op dieren en mensen richten die langskomen.

Buitenspelen tips & giveaway

Een tekenbeet is echt niet zonder risico, en dient meteen aangepakt te worden. Ze kunnen namelijk de ziekte van Lyme en anaplasmose overbrengen, maar bij snelle handeling is de kans op besmetting klein! En niets beter dan voorkomen, dus blijf steeds op paden (ga niet door hoog gras of duinenbeplanting hollen) en draag bij voorkeur kleding die je hele lichaam beschermt. Toch blote benen of armen, dan is de Care Plus spray met Deet een prima hulpmiddel. Door het Deet blijf je 3-5u beschermt tegen teken. Bovendien trouwens zeker ook een handige spray om mee te geven met kinderen die op kamp vertrekken met hun jeugdbeweging of school.

En wat helemaal top is? Wij mogen een volledige set van Care Plus wegschenken (inclusief spray, tekentang en knuffel-teek (al klinkt die laatste een beetje eng!)). Jouw kans wagen? Ga dan snel een kijkje nemen op onze instagram of facebook-pagina!

Buitenspelen tips & giveaway

CategoriesNiet gecategoriseerd
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.