E

Een huis vol mannen

Het leven van een boysmom

Als je me jaren geleden verteld had dat ik nu in een huis vol mannen zou leven, had ik je waarschijnlijk niet geloofd. Vroeger zag ik mezelf altijd meer als een meisjes-mama. Want een jongen, wat weet ik daar nu van?! Intussen heb ik drie van die jongens exemplaren en zou ik het niet anders willen! Want een jongen, dat is toch wel iets speciaals. Vanaf ik dat eerste knulletje in mijn armen hield, was ik instant verliefd. Hoe hij naar me keek met zijn mooie grote ogen, deed me helemaal wegsmelten. De ‘boysmom’ was geboren.

Ja, het knalt hier soms wel eens, want ook jongens ruziën heel wat af. Maar hoe snel de ruzie begint, even snel is ze weer voorbij. En wild gaat het er ook heel vaak aan toe, om niet te zeggen bijna altijd. Maar ik zou het niet anders meer willen.

Het leven van een boysmom Het leven van een boysmom

Ik raakte gewoon aan broeken met gaten op de knieën, schoenen die amper een maand meegaan en benen vol blauwe plekken. De spoeddienst is me ook al lang niet meer onbekend en de zalfjes die ik aan bulten en builen moet smeren zijn niet meer te tellen. Maar wat hou ik met heel mijn hart van mijn mannen. Van hun extra stevige knuffels. Hun groot hart vol met liefde voor ons en elkaar. Als ze aanbiddend naar hun kleine broertje kijken en met hem spelen, smelt ik helemaal. Want jongens, dat is naast het haantjesgedrag ook heel veel liefde.

Het is wel wat zo een huis vol testosteron. Soms is er niet altijd evenveel plaats voor al die ego’s en stoere toestanden. Maar al bij al, geniet ik met volle teugen als ik naar mijn mannen kijk. En wat ben ik fier op ze, mijn mannen. Stuk voor stuk groeien ze uit tot geweldige persoonlijkheden.

Het leven van een boysmom Het leven van een boysmom

Als mensen me vragen of ik dan niet graag een meisje had gewild, heb ik maar 1 antwoord klaar: ‘Tuurlijk wel, maar je hebt het nu eenmaal niet voor het kiezen. Heb ik spijt dat ik geen dochter heb? Ja, een beetje wel, want ik zou wel willen weten hoe het voelt om mama van een meisje te zijn. Maar heb ik spijt dat ik allemaal jongens heb? Hell no! Ik ben gek op mijn jongens en ik zou ze voor geen tien meisjes willen ruilen.’

Ik voel me meer dan gezegend dat ik mama mag zijn van drie zo een prachtige exemplaren. En dat er aan mijn zijde ook zo een prachtig exemplaar staat waarmee ik mijn leven mag delen en waarmee ik die jongens samen groot mag brengen. En daar kan niets in de wereld tegenop!

Het leven van een boysmom

 

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *