Doneren, een klein gebaar, het mooiste geschenk!

bloed doneren

Neen, ik heb geen duister kantje. En neen, nog minder vind ik het prettig. Maar helpen doe ik graag. En op deze manier help je echt. Helpen in de vorm van redden. Je geeft iets wat je geen moeite kost, maar het kan een mensenleven betekenen in een ander gezin.

Ik werd er gelukkig zelf nog niet mee geconfronteerd, maar besef des te meer dat het leven soms aan een zijden draadje hangt. Gezond en wel, maar dat is helaas niet voor iedereen zo. En net daarom wil ik mijn bijdrage leveren aan onze medische zorgsector. Na de geboorte van Anna nam ik me al snel voor dat ik 3-maandelijks bloed wil doneren, maar toen bleek dat ik vrij snel terug zwanger was van Jef diende ik deze plannen nog even op te bergen. Zes maanden na de bevalling kreeg ik carte-blanche en dus doneerde ik om de drie maanden in het lokale donorcentrum.

Het is niet altijd evident om tijd vrij te maken als mama van 4, maar bloed geven duurt echt niet lang. Je kan via de website van het Rode Kruis checken waar je in jouw woonomgeving bloed kan doneren. Eet op voorhand zeker voldoende, en plan jouw uitje met een vriendin. Dubbele fun, en dubbele donatie. Oh, wist je trouwens dat jouw bloed telkens ook een volledige check doorloopt in het labo en je dus zelf op de hoogte gebracht wordt mocht dit onderzoek bijvoorbeeld een vitaminetekort of aandoening naar boven brengen. Win win mocht je dus niet al te vaak een tripje richting de huisarts plannen. En zeg nu zelf, als mama willen we toch allemaal de garantie dat (en we hopen dat dit nooit het geval is) wanneer er plots jouw kind iets overkomt ook voor hem/haar voldoende donorbloed voorradig is.

Een klein gebaar, maar een grote hulp!

bloed doneren

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

  1. Lotte says:

    Ik hoop dat het je gelukt is om dit goede voornamen in de praktijk om te zetten! Ik doneer ook, kost je ongeveer 40 minuutjes tijd en kan een mensenleven redden.
    Tijdens mijn zwangerschap en na de geboorte was het dan ook frustrerend dat ik geen bloed mocht geven! En dat vond het Rode Kruis ook, te merken aan de brieven, emails én smsjes die ik in die periode ontving!
    Nu alvast de draad terug opgepikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *