W

Wat te doen met rijpe bananen

recept rijpe bananen

Je kent het wel. Je wandelt die fruitmand voorbij en je spot een tros veel te rijpe bananen. Niet meer de favoriet van kinderen om los uit het vuistje te smikkelen. Maar weggooien van voedsel, dat is echt not done! En dus hierbij enkele receptjes die tot onze favorieten (en die van onze kids) behoren waarbij die bananen een tweede leven (of dood?!) krijgen! Smullen geblazen, en ideaal als ontbijt of een heerlijke lunch. De muffins en het bananenbrood zijn zelfs ideaal om mee te geven in de broodtrommel voor klein en groot 😉

Hierbij onze receptjes om die rijpe bananen om te toveren in het lekkerste gebak:

  • Bananen-pannenkoekjes: 
Voor een 8-tal stuks heb je volgende ingrediënten nodig : 2 rijpe bananen, 30 gram boter, 2 eetlepels bloem, 2 eieren
Hoe te bereiden? Doe alle ingrediënten in een grote kom, en mix alles tot een vlot beslag (ideaal met staafmixer). Doe in een verhitte en ingevette pan vier kleine hoopjes beslag, en bak op een zacht vuurtje tot goudbruine pannenkoekjes. Draai en bak langs beide kanten, bestrooi met een beetje bloemsuiker en klaar is jouw heerlijk ontbijt!recept rijpe bananen
  • Bananenbrood: 
Benodigdheden : 100 gram suiker (het lekkerst met ruwe rietsuiker), 3 rijpe bananen, 2 eitjes, 170 gram havermout (de fijne variant), 1 theelepel fijn kaneelpoeder
Voeg ook in dit geval alle ingrediënten in een grote kom, en mix dit tot een vlot beslag. Doe in een rechthoekige bakvorm bekleed met bakpapier (je kan dit ook zonder door in te vetten en te bestrooien met bloem). Bak het ongeveer een 45 graden in de oven (je kan controleren of het klaar is dmv een prikker in het deeg te prikken, komt deze netjes terug zonder resten deeg dan is het voldoende uitgebakken). Laat afkoelen en snij in kleine stukjes. Heerlijk lauw met een warme tas melk + honing, of ideaal als een stevig ontbijt!recept rijpe bananen
  • Bananenmuffins: 
Voor een 24-stuks heb je volgende ingrediënten nodig : 250 gram (zelfrijzend – indien je dit niet hebt voeg 1 lepel bakpoeder toe) bloem, 100 gram boter, 4 rijpe bananen, 4 eieren, 200 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker
In no time muffins tevoorschijn toveren? Mix alles tot een glad beslag in een grote kom. Doe 24 papiertjes in een muffinbakvorm, en verdeel het beslag over de vormpjes (vul ongeveer 2/3e). Gouden tip : bij Action heb je nu de allerhandigste beslagdispensers waarmee je zonder knoeien het deeg in de vormpjes krijgt. Bak de muffins op 180 graden voor zo’n 25 tal minuten. Laat afkoelen, en smullen maar!
Let’s go (bake some) bananas!recept rijpe bananen
CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *