De titel is vrij voor interpretatie. Je kan het voor dummies vinden, voor drukke mama’s of voor mommies. Maar bakken it is! Bakken werkt therapeutisch. Terwijl een dagelijkse maaltijd bereiden hier al snel op een to do gaat lijken, en gewoon mee op het lijstje komt te staan, is bakken dat net niet. Het werkt ontspannend, en als het resultaat dan ook een meevaller is, dan is het helemaal hemels!
Met deze drie eenvoudige recepten, die je trouwens onlangs al zag verschijnen op onze Instagram, tover je in no-time de lekkerste zoetigheden tevoorschijn. Denk eraan, de liefde van man en kind gaat door de maag! En zit die snoepkast nu ook barstensvol met chocolade en speculaas?! Dan kan je ze op deze manier alvast verwerken in het bakken!
Hemelse chocoladetaart:
Smelt 250 gram pure of melkchocolade au-bain-Marie en voeg er 80 gram boter aan toe. Roer goed tot het een glas mengsel is, dat je dan laat afkoelen. Zet de oven aan op 180 graden. Neem drie eiwitten en klop stijf. Meng het eigeel met 80 gram suiker, 50 gram bloem en een lepel bakpoeder. Mix tot een schuimig mengsel en voeg er langzaam het chocolademengsel aan toe. Voeg er nadien voorzichtig de eiwitten aan toe, en roer zachtjes om. Doe het hele mengsel in een bakvorm (hier gebruik ik springvorm van 20 cm) en bak ongeveer 15 minuutjes. De binnenzijde mag best nog wat vloeibaar zijn na het bakken, zodat je een smeuïg effect bekomt! Laat afkoelen en decoreer naar keuze ?
Appel/speculaas taart:
Doe 200 gram speculaas in een kom (hiervoor gebruik ik het liefst volkoren/ambachtelijke speculaas omwille van het kaneel-aroma ?) en mix ze met een keukenrobot tot een fijn kruim. Voeg er 200 ml room aan toe en mix verder tot een romig mengsel. Plaats een vel bladerdeeg in een taartvorm, maak kleine gaatjes in het deeg en verdeel er het speculaas-room-mengsel overheen. Schil drie appels en snij ze in kleine partjes. Verdeel ze in een heuse waaiervorm over het speculaas mengsel, en bestrooi met wat kaneel. Bak de taart zo’n 30 minuten op 200 graden. Haal uit de oven en strijk er een goede hoeveelheid (ongeveer 1/3 pot) abrikozenconfituur overheen. Laat afkoelen, en aanvallen maar!
Havermout/appel muffins:
Neem zo’n 125 gram havermout (wij gebruiken graag de havermout en fruit van Olvarit omdat die reeds redelijk fijn is) en mix samen met 1 appel in de keukenrobot. Voeg er 2 eieren en zo’n 30 gram vanillesuiker aan toe. Rasp 2 appels en schep ze onder het mengsel, samen met fijngehakte noten/rozijntjes/blauwe bessen. Doe het mengsel in cupcake vormpjes en bak zo’n 20 minuten op 200 graden. Laat afkoelen, en smul ze op als ontbijt/tussendoortje/gebakje…
Heb jij zelf nog een allerlekkerst én super eenvoudig recept?! Deel jouw foto met de #momlifebakteroplos en deel ook jouw allerfijnste keukengeheimen/lekkernijen! ?