Back to school

Terwijl voor velen van onze noorderburen wel reeds deze week de rush al gestart is en het schoolgaande leven hervat werd, is het bij ons 3/9 terug harde realiteit. Kids terug achter schoolbanken, moeders (of vaders) die ’s ochtends brooddozen vullen en hobby’s die hervat worden. Back to reality it is!

Maar ik denk dat quasi iedere ouder het met ons eens is. We zijn blij dat het terug school is. Want routine en organisatie werken het best. Laat nu net dat het eerste zijn dat wegvalt in een vakantieperiode. Opnieuw vroeger uit bed is de keerzijde van de medaille. En taxi mama die vele avond- en weekenduren rondtoert heeft iets vaker een koffie nodig. Maar kids vinden een gevuld (niet té uiteraard) dagschema wel het fijnst. Duidelijkheid en transparantie van hun planning en dagindeling.

Hoe wij ons voorbereiden op die eerste schooldag? Wel, schouderklopje voor onszelf, want terwijl we anders steeds nogal strakke deadlines weten te tackelen, hebben we nu reeds een week op voorhand alles klaar en gekocht. Hoera! En, net daarom mogen we ook twee kortingscodes delen. Omdat we ook andere ouders willen helpen in het vechten tegen deadlines (en als dat met korting kan zoveel te beter ??)!

Back to school

Dat brooddozen vullen hier niet langer een last maar een uitdaging is deelden we reeds voorheen. Daag jezelf uit om origineel en gezond aan de slag te gaan! Uiteraard mag er al eens een zoete afsluiter of iets lekkers ongezond in verwerkt worden. We zondigen toch allemaal wel eens?! Dit jaar kocht ik eindelijk de Yumbox brooddozen (ze stonden al eventjes op de wishlist, maar de kortingscode van Odiel overtuigde me!). Het is een heuse tapas-box die perfect afsluit. Ideaal dus voor groentjes/fruit/broodstengels, … Een herbruikbare drankfles per kind, want ook wij willen bewust minder wegwerpmateriaal kopen (hoewel dit verre van evident is).

Back to school Back to school

Alles naamtekenen doen we dmv labeltjes. Ook dit deelden we voorheen al, maar de ‘my nametags’ blijven onze favoriet. Ze kunnen perfect mee in vaatwasser of wasmachine, en plakken super lang en stevig! En, niet onbelangrijk : je kan uit zoveel kleuren, emoticons en afbeeldingen kiezen dat er oneindig veel mogelijkheden zijn! Altijd wel iets dat bij jou of de stijl van jouw kind aansluit. Dubbel hoera! Zowel de spullen voor op school als die voor de buitenschoolse activiteiten naamlabelen we. Uit ervaring weten we dat dit geen overbodige investering is willen we de spullen nog weerzien.

Dit jaar investeerden we ook in een nieuwe boekentas voor Marie. We gingen voor een iets duurder model, maar minstens steviger en dus ook duurzamer dan het vorige. Alle reviews die ik vond over le Jeune Premier waren alleen maar lovend, en het kind was meteen fan van de te gekke prints. Genoeg opbergruimte wat ook niet onbelangrijk is. Kind blij, mama blij!

Back to school

En last but not least : een nieuwe outfit. Het is een traditie die mijn ouders me meegaven, telkens de eerste schooldag gingen we in nieuwe kleding naar school. En dus vind ik dat het ideale excuus om ook mijn kids in het nieuw te stoppen. Ja ja, ik weet het… Les excuses… Maar, een nieuwe outfit hoeft geen stukken van mensen te kosten. Ditmaal geen tweedehandsgeluk maar wel de allerleukste collectie kunnen scoren bij Zeeman Textielsupers. Tyrese kreeg een stoere jongens outfit en Marie en Anna kregen beide hetzelfde bloesje, wat ze trouwens helemaal geweldig vinden!

Back to school outfit Zeeman Back to school outfit Zeeman

De kortingscodes die je kan gebruiken: 
De Springboon geeft 15 procent korting met de code ‘school2018’ op alle rug- en boekentassen, alsook pennenzakken. Zeg nu zelf, geen excuus meer om die prachtige Le Jeune Premier te kopen he?
Bij Odiel Doorslaar krijg je 15 procent korting met de code ‘hashtagmomlife’ op de hele webshop. Een leuke Yumbox of een herbruikbare drankfles zijn geen miskoop met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht.

 

CategoriesGeen categorie
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *