Babyborrel decoratie

Het was zowat de hamvraag tijdens de derde zwangerschap. Geven we net als bij de 2 zussen, een babyborrel of gaan we voor een iets persoonlijkere aanpak en laten we de fans gestaag thuis langs komen? Na lang wikken en wegen besloten we dat het niet eerlijk zou zijn om voor de twee zussen een borrel te organiseren en de geboorte van baby Jef wat aan de drukte voorbij te laten gaan. Dus planden we opnieuw een fijne namiddag met hapjes, drankjes en vooral een grote dosis liefde!

En bij liefde hoort decoratie. Want ieder feest is net iets leuker met de juiste details. Geen overkill aan kitch of prullaria, maar gewoon fijne en subtiele vaasjes/kaarsjes/bloemen. Jef’s geboortekaart werd ontworpen door Deborah Van Hul. Zij werkte dit prachtig uit met dino’s en botanische details. En dus werd dit ons thema voor Jef’s eerste feest. Als basiskleuren koezen we voor goud, wit, groen en zwart. Tijdens de eerste weken na mijn bevalling ging ik dan ook regelmatig even langs de kringwinkel/action/internet op zoek naar toffe spulletjes in dit kleurenpallet.

Lelijke plastic dino’s kregen een laagje goudverf over zich heen. Verschillende flessen en vaasjes werden gevuld met onder andere ledervarens. En een heus smulbuffet werd uitgewerkt. Om er helemaal de zomerse feel in te houden huurden we een ijskar, dus ook de kids (en groteren) kwamen aan hun trekken.

Babyborrel decoratie Babyborrel decoratie Babyborrel decoratie

Jef is een zomerkind, en gelukkig was het rond de periode waarin we zijn feest gepland hadden nog heerlijk warm. Wij plannen de borrel steeds ongeveer 6 weken na de geboorte. We werkten een leuke aperitief uit. Finley bracht de heerlijkste virigin-mojito op de markt, wat ons de geschikte Jef-aperitief leek! Een blaadje munt, een stukje limoen en voor de liefhebbers een kleine scheut rum. Instant zomergevoel met een volledige zelfgemaakte cocktailbar uit recyclagehout. En met de juiste zwoele beats op de achtergrond een echte sfeermaker!

Wil jij ook een leuk feest organiseren? Hou dan zeker rekening met volgende tips :

  • Kondig het feest duidelijk aan via de geboortekaart. Werk best niet met aparte kaartjes naast de geboortekaart. Niet iedereen vist deze uit de envelop en dus missen sommigen dé uitnodiging. Je kan twee soorten geboortekaarten printen, één met uitnodiging en één zonder. Dit is natuurlijk enkel van toepassing indien je niet iedereen voorziet op de gastenlijst.
  • Zoek tijdig een leuke locatie. Voor je deze kan bepalen moet je even stilstaan bij het concept en budget.
  • Wil je een leuke foodtruck of hippe cateraar laten langskomen? Reserveer dan zeker tijdig!
  • Heb je een duidelijk thema waarrond je de geboorte-aankondiging en doopsuiker opbouwde? Trek dit dan zeker door naar het feest zelf! Leuke decoratie in dit thema kan je nadien ook nog steeds gebruiken om de kinderkamer verder in te richten en aan te kleden.
  • Veel kindjes op het feest? Voorzie dan een leuk springkasteel, of huur/maak een toffe hoek met volksspelen / kleurtjes / gezelschapsspelletjes / grime.

 

Veel plezier, en feest ze!

Babyborrel decoratie Babyborrel decoratie

CategoriesMom-life
naomi

Mama van vier – Best babe van Carina – granola, koffie, sushi en pasta addict – dol op snelle DIY projecten – verslingerd aan mijn naaimachine – fan van bakken van allerlei lekkers – ik hou van de comfy en stylish look – een beetje tot heel perfectionistisch met een vleugje chaos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *