S

Seizoensgebonden baby

Groenten uit seizoen van geboorte

Het kan toeval zijn, of net niet, maar hier lijken de kids verzot op groenten en fruit uit hun geboorteseizoen. Waarschijnlijk bepalen we dit onbewust mee, en bieden we net die soort het meest aan op tafel, maar vitamines kunnen we alleen maar toejuichen!

Terwijl Marie een echt ‘winterkind’ is zijn Anna en Jef net dol op alles wat de zomer biedt. Marie is gek op pompoen, clementines en appeltjes warm gemaakt met kaneel. Anna en Jef zouden letterlijk heel wat over hebben voor een heerlijke bloemkool, aardbeien en meloen! Of hoe ze verzot zijn op wat hun ‘seizoen’ te bieden heeft.

Zelf leggen we hier ook de focus op het mooiste wat ieder seizoen te bieden heeft. En niet enkel voor de grootsten onder ons. Want terwijl (uiteraard volgen we het schema van o.a. Kind en gezin zodat we weten wat gegeten mag worden vanaf welke leeftijd) we heerlijke pompoensoep smullen of een schotel maken met bloemkool/aardappel/gehakt smult ook de kleinste telg mee van een op zijn maat gemaakte maaltijd.

Maar niet enkel voor ‘verse’ maaltijden kijken we naar seizoensgebonden groenten. Ook voor de kant-en-klare Olvarit potjes kijken we (on)bewust naar het seizoen. Zo is Fons momenteel gek op pompoen en wortel, of een heerlijk stoofpotje!
Zelf geen inspiratie om te koken? Wel, dan zijn die kant-en-klare potjes zelfs ideaal! Want regelmatig check ik de ingrediënten en maak ik een ‘grote kindjes’ variant die de oudsten hier duchtig mee smullen!

Zo zie je maar, dat een inspiratieloos moment snel weer opgevuld kan worden en dat de potjes van Olvarit een ideale leidraad kunnen vormen voor het gezinsmenu ?

Groenten uit seizoen van geboorte Groenten uit seizoen van geboorte Groenten uit seizoen van geboorte

CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *