Gezonde en gevarieerde voeding met Olvarit

Een alom gekend gezegde. Maar niets is minder waar. Want net als dat bij ons het geval is, zijn onze kids ook gek op heel wat variatie op hun bord. Neen, geen vier dagen op rij dezelfde groenten en aardappelen, of uitsluitend 1 groente. Maar met een kleine inspanning en wat creativiteit kan je iedere dag een of meerdere groenten in hun voeding verwerken. Trouwens, als je jouw baby voorziet van een maaltijd kan je perfect de overige groenten verwerken in jullie gerecht. Wortel voor jouw peuter? Wat dacht je van Ratatouille voor de rest van het gezin?

Ooit al eens durven experimenteren met een potje kant-en-klare voeding? Wel, ook wij hadden dit nooit bedacht. Althans niet voordat we een inspirerende workshop mochten volgen met Jeroen De Pauw (vertelden we trouwens al dat hij live minstens nog knapper is ?). Het potje met doperwtjes is helemaal geweldig als je er wat avocado en munt onder mixt (ook hier steeds de ingrediënten afstemmen op de leeftijd en eetlust van jouw kind uiteraard). In jouw voorraadkast enkel nog een kant-en-klare maaltijd staan zonder vlees of vis? Bak er een eitje bij, of vul aan met een stukje gestoomde vis/kip. Mix het netjes onder elkaar, en smullen maar (enkel wanneer je daar zin in hebt, want uiteraard bevat het potje al alles wat je kindje nodig heeft in een maaltijd)!
En ook de fruitpotjes en knijpzakjes zijn dubbel zo heerlijk als je ze serveert met nog wat stukjes fruit. De gekende monkey platter, een heus buffet. Vooral vanaf 18 maanden was dat hier een succes! Een gemixte versie, samen met aardbeitjes en frambozen op een vakjesbord. Geen vakjesbord? Dan is jouw muffin-bakvorm een even groot succes! Rozijntjes in het ene vakje, een stukje watermeloen in het andere. Een knijpzakje ter aanvulling, en wedden dat een vieruurtje nog nooit zulk een feest was?
Gezonde en gevarieerde voeding met Olvarit
CategoriesGeen categorie
carina

mama van 4 jongens - getrouwd met Mister (always) Right - fotografe - verslaafd aan koffie, instagram, sushi & pizza - boekenwurm - full time dagdromer - vergroeid aan smartphone en sneakers - praat graag en veel - altijd optimistisch - in love with life - prettig gestoord - redelijk tot heel erg onhandig - bestie van Naomi - wanderer for life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *